Vsak moški, ki želi biti zdrav in v dobri telesni formi, mora poleg ustrezne fizične aktivnosti zaužiti tudi prave hranilne snovi. Predstavljamo vam 5 hranilnih produktov, ki bi jih moral imeti vsak moški v svoji kuhinji, saj na ta način lahko svojemu telesu vedno zagotovi vse snovi, ki jih potrebuje.

Ribe

Ribe, lahko kar iz konzerve, so izjemno pomemben element v naši prehranjevalni verigi. Ribe so namreč bogat vir omega 3 maščob ter vitamina D, poleg tega pa vsebujejo beljakovine ter aminokisline, ki jim naše telo ni sposobno tvoriti samo. Tako imajo zelo ugodne učinke na naše telo in na številna bolezenska stanja.

Mandlji

Mandlji so oreščki, ki so polni beljakovini in različnih hranil. Vsebujejo tudi številne zdrave maščobe ter veliko vitamina E. Svetujemo vam jih, ker zavirajo apetit, preprečujejo nabiranje odvečnih maščob, varujejo pred boleznimi srca in ožilja ter učinkovito varujejo kožo pred poškodbami, ki jih povzročajo UV-žarki.

Avokado

Avokado je eden najbolj hranilnih in zdravih sadežev na svetu. Vsebuje ogromno zdravih maščob, prehranskih vlaken, beljakovin, hranilnih snovi ter vitamine A, B, C in E. Poleg tega vsebuje tudi baker, železo, fosfor, magnezij in kalij. Zaradi vseh teh snovi avokado odlično deluje na naš organizem.

Jajca

Jajca, še posebej beljak so odličen vir beljakovin in aminokislin, hkrati pa so nizkokalorična. Vsebujejo tudi vitamin B12, ki preprečuje krče v mišicah ter snov holin, ki pomaga ohranjati dober spomin. Imajo tudi številna hranila, ki dobro vplivajo na razvoj našega telesa, vendar za njih velja pravilo, da nikar ne pretiravajte.

Jagodičevje

Jagodičevje vsebuje minerale, vitamine, antioksidante in prehranske vlaknine. So velik vir hranil, saj vsebujejo tudi nekaj beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov, sladkor, vlaknine, natrij, kalcij, železo, magnezij, fosfor, kalij, cink in vitamin C. Priporočamo vam maline, robide, brusnice in podobno. So izjemno dobrega okusa in tudi zelo koristne za vaše telo.

M. Č.

Komentarji