Predstavljajte si, da po dolgem in napornem dnevu odideta v posteljo. Najverjetneje najprej pomislimo na spolni položaj, kako se po navadi namestita, ko je spolnih užitkov konec? Vajin spalni položaj namreč razkriva resnico o tem, kakšno je vajino razmerje. Se stiskata, ležita daleč drug od drugega ali se ves čas le dotikata? Poglejte si podrobno, kaj določen položaj pove o tem, kako dobro se ujameta.

»Žličkanje«

Ko govorimo o spalnih položajih partnerjev, je ta zagotovo med najvišje uvrščenimi. Žličkanje imenujemo položaj, ko eden izmed partnerjev iz zadnje strani objame drugega in ga ves čas stiska tesno ob sebe. To izraža dinamiko med partnerjema, ki sta med seboj še posebej zaščitniška. Tisti, ki drugega objema je predvsem nadvse zaščitniški, medtem ko drugi, ki je objet, izraža popolno zaupanje svojemu partnerju. Ta tip para si je običajno tudi podnevi med bližjimi, saj se drug z drugim počutita varno in zaupanja vredno. Takšen položaj označuje visoko stopnjo intimnosti, obenem pa pripomore tudi k zniževanju stresa v življenju. A včasih se zaščitniška poza tistega, ki objema, izraža tudi v odnosu, ko le ta želi biti preveč posesiven v vajinem partnerjem razmerju. Čeprav je to najbolj priljubljena, pa je vseeno le 18 % parov resnično izvaja. Hitro namreč postane vroče in par se počuti preveč utesnjeno.

Sproščeno žličkanje

V nasprotju z zgornjim, je pri tem položaju med partnerjema kar nekaj prostora. A teh nekaj centimentrov ne smemo zamenjati za pomanjkanje zaupanje. Ravno nasprotno, pri tem položaju je par že nekaj časa skupaj in ne potrebuje nenehnega stika ter zaupanja. Ta položaj je najpogostejši med pari, ki so v spalnem položaju včasih izvajali žličkanje, sedaj pa razumejo, da je kvaliteta spanca in prostora ključnega pomena. A pazite, s tem, ko se eden izmed partnerjev odmika na drugo stran, drugi pa se kljub temu privije k njemu, lahko to izrazimo že kot »lovljenje«. To pa pomeni, da si eden izmed partnerjev želi več prostora v razmerju, medtem ko si drugi želi bližine.

Kraljevski objem

Kraljevski objem imenujemo položaj, kjer se ženska prižame k moškemu in mu zaspi na prsih. To odraža žensko negotovost in čustveno nestabilnost, saj si želi večje bližine in pozornosti. Na dolgi rok takšna ženska po navadi postane podrejena moškemu, saj si želi biti cenjena.

Prepletena

Položaj, ki je najbolj značilen za prvo zaljubljenost do ušes. Položaj izraža visoko intimnost in poželenje med ljubimcema, ki se kar ne moreta odlepiti drug od drugega. Spanje v takšnem položaju pa v razmerju največkrat ne traja dolgo, v nasprotnem primeru pa je odraz prevelike odvisnosti drug od drugega.

Ljubitelja svobode

Vsak na svoji strani, obrnjena s hrbtom drug proti drugemu, lahko pomeni tesno povezanost med partnerja, ki si popolnoma zaupata ter upoštevata potreben prostor, ki ga vsak posameznik potrebuje za dober in kvaliteten spanec. V drugem primeru pa pomeni odtujenost med vama, saj več kot očitno potrebujeta prostor drug od drugega. Pri takšnih parih je velikokrat opazno tudi dominiranje nad prostorom na postelji pri enem izmed partnerjev. V tem primeru se vajinemu razmerju ne piše dobro. Če pa se obrnjena stran dotikata z zadnjicami, pa to pomeni visoko raven zaupanja in stabilnosti. Ti pari so namreč samostojni in neodvisni, obenem pa si želijo ohranjati čustveno in intimno povezanost s svojim partnerjem.

U.S.

Komentarji