Izbrati pravo obleko je zagotovo težka naloga za pripadnice nežnejšega spola, še težja pa zagotovo za moške. Katere barvne kombinacije gredo skupaj? Kaj je primerno za v pisarno in kaj za na poroko? Če vas čaka dogodek ali prva služba, v vaši omari pa visijo samo športne jopice in kavbojke, je zadnji čas, da si privoščite pravo obleko, ki jo sestavljajo suknjič, srajca in elegantne hlače. A ker vemo, da je iskanje lahko precej naporno, smo za vas pripravili 5 kriterijev in nasvetov, kako najti tisto pravo.
 

Točno si določite, kaj iščete


 
Potrebujete bolj formalno obleko, ki bo primerna tako za pomembne sestanke kot poslovne večerje, ali raje malce bolj sproščeno? Razlika je predvsem na dveh mestih: pri žepih in pri zavihkih. Tanjši zavihki so bolj elegantni, debelejši pa bolj sproščeni. Če si želite bolj elegantne obleke, izberite takšne, ki imajo zašite žepe, medtem ko zaokroženi žepi nakazujejo, da oddajate sproščene vibracije.
 

Zapomnite si tri standardne barve oblek


 
Siva je univerzalna, primerna tako za poslovne opravke kot za užitek in izdaja, da ste poštena in prijazna oseba. Modra nakazuje, da ste bolj športen tip. Črne pa se raje izogibajte, če ne želite biti videti kot butler ali direktor pogrebnega zavoda. Svetlo siva je malce bolj drzna izbira, medtem ko je temno siva bolj zadržana in konservativna. Pobrskajte po trgovinah in najdite nekaj, kar vam bo takoj padlo v oči.
 

Obiščite krojača

Tudi če ste sam James Bond, je obvezno, da obleko nesete h krojaču, ki jo bo popolnoma prilagodil vam. Možno je, da boste morali skrajšati rokave ali hlačnice. Manjša skrivnost, ki je nihče ne ve? Vse znamke delajo obleke, ki imajo predolge rokave ali hlačnice. Zakaj? Zato, da so lahko tri številke, ki jih ponujajo, primerne za vse tipe postav.

Ko obiščete krojača, obujte dobre čevlje in srajco z dolgimi rokavi. Pokažite mu, kaj točno je za popraviti in ga prosite, naj tudi sam doda kakšen predlog. S tem zagotovo ne morete zgrešiti.
 

Ne pustite, da vam modni blogerji narekujejo trende

Poglejte se v ogledalo in najdite obleko, ki ustreza vaši postavi. Če ste bolj polne postave, se ne tlačite v preozko obleko samo zato, ker je to moderno. Če ste izredno suhi, kupite obleko, ki bo ustrezala vaši postavi in ne bo visela na vas kot na obešalniku.
 

Ne bojte se zapravljati


 
Zapravite toliko kot lahko, a ne kupite prve poceni obleke, ki jo najdete. Zavedajte se, da boste lahko to obleko nosili za različne priložnosti, kot so pomembni dogodki, pogrebi, poroke, službene obveznosti in sestanki.

Če vam je obleka prav v ramenih, rokavi in hlače pa so ravne prave dolžine, je to to! Dodajte še zanimivo kravato ter srajco in vaš videz bo zaključen.

 

K. R.

 

Povzeto po: www.refinery29.com

Komentarji