Želite zvestobo svoji partnerici obljubiti na prav poseben način? Ne najdete nikjer na planetu dovolj edinstvenega prostora za poroko? Morda lahko poskusite še kje drugje!

Cerkvene poroke niso za vsakogar. To dejstvo bo izkoristilo podjetje Space Perspective iz Floride, ki bo ljudem dalo možnost, da se v bližnji prihodnosti poročijo na nebu. Space Perspective ima svoje “vesoljske balone”, ki lahko odpeljejo do osem ljudi na neverjetnih več kot 30.000 metrov visoko. Povprečno potniško letalo medtem leti na nadmorski višini med 10.000 in 13.000 metrov. Potovanje oziroma vesoljska poroka traja šest ur – približno toliko kot let iz Edinburgha v Moskvo.

Baloni Space Perspective bodo ponujali bolj impresivne poglede kot letalo, saj se bodo ponašali z 360-stopinjskim panoramskim pogledom na Zemljo. Okna naj bi preprečevala bleščanje, kar je kot nalašč za fotografiranje. Poleg slikovitih pogledov ima balon devet ležišč, plišastih sedežev za osem potnikov in pilota. Dodatno udobje omogočajo stranišče, bar in celo WiFi. Balon bo popotnikom ponujal tudi zajtrk. Vzlet bo potekal iz vesoljskega centra Kennedy (“Kennedy Space Center”). Balon bo potnike na višino 30 km popeljal v dveh urah. Panoramska okna bodo omogočala pogled 700 km daleč. Na najvišji višini bosta dobro vidna ukrivljenost Zemlje in tema vesolja.

Nikar prehitro ne prekličite svoje poroke na Zemlji, saj bo bodo vesoljske na voljo šele leta 2024. Cene so precej visoke – za polet v vesolje boste odšteli nekaj več kot 100.000 €. Čeprav je cena visoka, ponuja podjetje Space Perspective veliko cenejše lete kot Virgin Galactic, Blue Origin al SpaceX. Let Virgin stane približno 230.000 € za enourno potovanje, medtem ko so nekateri plačali do 45 milijonov evro za let s SpaceX-om na mednarodno vesoljsko postajo.

 

Povzeto po UNILAD

Komentarji