Udobne brivnice, z mehkimi naslonjači in toplimi brisačami so vedno bolj priljubljene med moškimi, tudi v Sloveniji. Vedno več časa namenjenega moškim frizuram, pa se odraža tudi v  novih modnih trendih med moškimi frizurami.

Danes lahko izbirate med dvema poglavitnima stiloma, in sicer razmršena pričeska ali pa stroga, skorajda vojaška pričeska. Nekatere frizure tako bolj naklonjene dolgim lasem, stila grunge, medtem ko so druge pričeske krajše ob straneh in zadaj, kjer so prehodi ostri. Spodaj vam predstavljamo nekaj trenutno najbolj trendi moških frizur.

Oster rob z daljšim frufrujem

Ta frizura izgleda dobro na večini moških, saj ni pretirano stroga, na eni strani in ne preveč razpuščna na drugi. Za njo je značilno, da je dolžina las ob straneh in zadaj krajša, na vrhu pa so lasje daljši in bolj kot ne prepuščeni sili gravitacije. Lase lahko nosite razmršeno, zato je vzdrževanje frizure povsem nezahtevno.

Oster rob s koničastim vrhom

Če imate raje krajše lase, vendar si ne želite izgledati kot jajce, je ta frizura prava za vas. Gre za frizuro, ki ne zahteva veliko časa, hkrati pa vedno izgleda odlično in je primerna za vse priložnosti. Ta frizura ima prav tako kratko postrižena strani in zadnji del, zgoraj pa so lasje malce daljši in koničasti.

KIF

Kif velja za eno najbolj priljubljenih in »kul« frizur, ki pa zahteva kar nekaj produktov za lase. Različica Kif frizure, ki je trenutno priljubljena sicer ne daje vtisa, da je potrebno vlagati veliko truda, saj je sama oblika frizure taka, da je vzdrževanje frizure enostavnejše. Gre za frizuro, ki se poigrava s kontrastom v dolžini.

Razmršeni moški bob

Če imate daljše in goste lase, bo ta pričeska naravnost popolna za vas. Je nekaj med urejenimi in naključno razmršenimi lasmi. Pri tej frizuri je pomembno, da imate več zunanjih plasti, ki so z zarezi lepo oblikovani. Na ta način se ustvari pretok med lasmi, ki zagotavlja enakomerno porazdelitev teže in ravnovesja.

Krtačka

Zelo znana frizura, ki ponovno postaja trendi je tako imenovana »krtačka«. Ta frizura na žalost zahteva, da imate določene poteze in proporcialno oblikovano glavo, saj se zaradi izjemno kratkih las zelo dobro vidi oblika glave. Krtačka lahko deluje kot uniforma, saj je na vseh enaka, vendar ji lahko dodate svoje značilnosti. Poleg tega pa lahko ustvarite prefinjen izgled, tako da dodate malo briljantine.

M. Č.

Povzeto po: FASHIONBEANS (https://www.fashionbeans.com/article/mens-hair-trends/  )

Komentarji