Dobro je, če znamo vsi kuhati in ne le pogrevati konzerv. Vsaj osnovne obroke. Veliko bolezni izhaja iz slabo pripravljene hrane in nekakovostnih ter nepotrebnih surovin.

Dandanašnji življenjski stil nas sili v to, da jemo zunaj hitro pripravljeno hrano ali pa si kupimo vsaj na pol pripravljeno. Danes je čas ena izmed najpomembnejših dobrin, čas za pripravo hrane pa je postavljen na rob.

Moški se veliko ubadajo s tem koliko kaj stane. Ta vednost jim veliko pomeni. Prav neverjetno je kako poceni in kako kakovostni so lahko domači obroki, še posebej, če imaš svojo zelenjavo. Če ne vštejemo truda za pripravo hrane, lahko naši obroki znašajo okoli enega evra.

Naučiti se kuhati ni nič kaj posebnega. Potrebuješ le nekaj osnovnega znanja in spretnosti. Že v roku nekaj mesecev lahko postaneš dober kuhar, z nekaj leti pa že pravi mojster.

Okusen obrok je lahko tudi znamenje ljubezni in pozornosti. Vedeti moraš za koga kuhaš. Poleg ustvarjanja v kuhinji, si lahko že kar predstavljaš kako te bodo pohvalili ob tvoji pripravi.  Če pa te ne pohvalijo ostali, se pohvali sam. Če se hvala pod mizo val’a, vam to ne sme vzeti volje do kuhanja!

Kot pri večini drugih stvari je tudi tukaj pomembno vztrajanje. En dan začneš kuhati in to razvlečeš v nedogled. Opazili boste, da sploh ni težko.

Ključ do uspeha za vsakega moškega je organizacija. Priskrbite si tehtnico s tehtalno posodo. Dokler ne najdemo občutka za količine, uporabljamo tehtnico, da ne zamočimo. Ne pozabi, okus je na koncu koncev najpomembnejši.

Komentarji