Se je v vašem razmerju naredil preobrat? Se vam dogaja, da čas, ki ste ga še pred kratkim namenili svoji partnerici,  raje preživite drugje? To pomeni, da je v vaši zvezi začelo nekaj škripati. Sedaj se morate sami odločiti ali želite stvari rešiti ali zvezo prekiniti.

Povsem normalno je, da se po nekem časovnem obdobju razmerje spremeni. Nobeno razmerje po treh ali več letih ni tako, kot je bilo prvo leto. Vendar se vsi radi spominjajo tistega lepega začetka, ko so komaj čakali, da se zopet vidijo, ko so vse stvari prilagodili tako, da so čim več časa preživeli s svojo novo ljubeznijo. Po nekem časovnem obdobju v zvezi veliko stvari postane samoumevnih. Začne se dogajati, da se odnos ohladi in tudi čas, ki ga imate na voljo začnete koristiti za druge stvari. Prav v tem obdobju je najpomembnejše, da se ves čas trudite za ohranitev zveze in svoji izbranki pokažete, da je za vas še zmeraj tista prava. V kolikor se ne trudite dovolj, v zvezi začne »škripati«. Takrat se morate sami pri sebi odločiti ali želite še naprej vztrajati v zvezi ter se zanjo boriti ali imate vsega dovolj. Znaki, ob katerih se vam zastavi to vprašanje, so sledeči:

  1. Zaupanje

Temelj vsake zveze je zaupanje. Ko se imate resnično radi, vam niti na misel ne pride, da bi brskali po partnerkinem telefonu, saj ji verjamete vse, kar vam pove. Ko začne v zvezi malo škripati, se zgodi, da na skrivaj vzamete njen telefon in brskate po njenih sporočilih. Vsekakor eden ključnih znakov, da v zvezi nekaj ni v redu.

 

  1. Iskanje izgovorov

Na začetku zveze vsak možen trenutek preživite s svojo izbranko. Kar na lepem se vam zgodi, da na vsako njeno povabilo za skupno preživljanje časa najdete primeren izgovor, da se temu druženju izognete. Ko vam druženje s partnerko postane mučno, je to vsekakor jasen znak za vprašanje o nadaljevanju zveze.

 

  1. Ustvarjanje slabe volje

Na začetku zveze se vam je dan takoj obrnil na bolje, ko ste se pogovorili s svojo izbranko. Kaj hitro se lahko obrne tako, da imate povsem super dan, ko pa pridete domov v trenutku postanete slabe volje, saj se nad svojo partnerko ves čas nekaj pritožujete.

 

  1. Partnerkino »jamranje« je prava nočna mora

Nikoli vam ni bilo težko poslušati, ko se je vaša partnerka pritoževala nad delom v službi, ko je govorila, kako je utrujena itd. Ko danes pridete domov utrujeni in partnerka začne razlagati svoje težave, je vaša prva misel, zakaj ste prišli domov in iščete izgovor, kako čim hitreje nekam oditi.

 

  1. Skrivanje telefonskih pogovorov

Se je vaša partnerka vedno povsem sproščeno oglašala na telefon tudi v vaši prisotnosti? V kolikor kar naenkrat ob klicu odide v drugo sobo ali morda reče, da bo kasneje poklicala nazaj, je to nov znak, da v vajini zvezi nekaj škripa.

 

  1. Laganje

Tako kot zaupanje, je tudi resnica pomemben del vsakega razmerja. Nikoli do sedaj vam ni bilo težko povedati, da ste se po koncu službe ustavili še na pijači. Ko pride do trenutka, da partnerki raje rečete, da se vam je podaljšalo delo, kot da ji poveste, da ste se ustavili na pijači, je nekaj narobe. Najmanjše, nepotrebne laži včasih bolijo najhuje.

 

  1. Fizično oddaljevanje

Z leti se vsekakor spremeni tudi vajino spolno življenje. Vendar je razmerje potrebno ohranjati tudi na tem področju. Ko začnete sami ali vaša partnerka iskati različne razloge, da danes ni primeren dan za malo bolj »divjo« noč, je v vašem razmerju čas za temeljit pogovor.

 

  1. Delanje stvari, ki jih ne marate

Vas je na začetku razmerja vedno znova presenetila, vas je doma čakalo kosilo, ki ga imate najraje? Danes pa je povsem drugače in so na meniju pogosto stvari, ki jih ne marate?

 

  1. Sebičnost

Se kar naenkrat dogaja, da predlaga stvari, ki so všeč le njej? Je bilo na začetku razmerja izbiranje krajev za dopust in izlete vajina skupna ideja? Danes pa se zgodi, da za konec tedna po večini delate stvari, ki so bolj po njenem godu ali pa vikende preživljata ločeno? Seveda je to nov jasen znak, ki kaže da nekaj ni vredu.

 

  1. Nenehne obljube

Ko se začnete pritoževati nad novimi situacijami v razmerju, vam partnerka ves čas obljublja, da ni nič narobe in vam zagotavlja, da vas ima še zmeraj rada. Obljublja vam tudi, da se bo ponovno bolj trudila, vendar so to le prazne besede, vi pa ste iz dneva v dan bolj razočarani? Očitno je to še en razlog, da je v vajini zvezi nekaj narobe.

To je nekaj najbolj očitnih znakov, da je v vaši zvezi začelo nekaj škripati. S tem ni nič narobe, saj so to pojavi, ki se verjetno pojavijo v vsaki zvezi. Zveze se med seboj ločijo tako, da nekatere na tej točki razpadejo, druge pa se še bolj okrepijo. Na vas in na vaši partnerki je, da se med seboj pogovorita in se odločita. Tako bosta za oba izbrala najboljšo prihodnost.

U. S.

Komentarji