Motorji so dragoceni in privlačni za tatove, zato je nujno, da jih primerno zaščitimo. Ena od preprostih in učinkovitih rešitev za to je uporaba ključavnic za motorje.

Motorji so dragi in prav tako motoristična oprema, ključavnica za motor pa je le eden izmed dodatkov, ki predstavlja nepotreben strošek. Pa je res tako?

Odvisno, koliko ste odšteli za motor in koliko vam pomeni. Če ga želite obdržati je vsekakor pametno, da si jo omislite.

Kje lahko kupim ključavnico za motor?

Ključavnica za motor je nepogrešljiv dodatek k motoristični opremi, zato jo boste zagotovo lahko kupili v priljubljeni motoristični trgovini. Ključek d.o.o. je eno izmed podjetij, ki ponuja kakovostne tovrstne ključavnice.

Kakšno potrebujete je odvisno predvsem od tega, kakšen motor imate. Obstaja namreč več vrst ključavnic, vsaka s svojo prednostjo:

  • Blokada zavornega diska: to je eden najpogostejših načinov zaklepanja motorja. Deluje tako, da preprečuje vožnjo z motorjem in je zelo učinkovit način, da prepreči odtujitev vašega motorja.
  • Ključavnice na verigo: ključavnice na verigo so, podobno kot U ključavnice, zelo odporne in zato tatovom nezanimive. Za večjo varnost izberite verigo z debelejšimi členi.
  • U ključavnice: te ključavnice veljajo za zelo varne, na voljo pa so v različnih velikostih. Zaradi kovinskega trdega dela so zelo odporne na kladiva, dleta in podobno. U ključavnica za motorje je zelo priljubljena, saj je tatovom pretrd oreh.
  • Kabelske ključavnice: kabelske ključavnice so vsestransko prilagodljive in izjemno raztegljive, kljub temu pa nudijo manjšo stopnjo zaščite, kot na primer U ključavnice.

V nadaljevanju podajamo 5 razlogov, zakaj bi tudi vi morali razmisliti o uporabi ključavnice za motor.

1)  Zaščita pred krajo

Ena najpomembnejših funkcij ključavnice za motor je zagotoviti zaščito pred krajo. Motorji so pogosto tarče tatvin zaradi svoje vrednosti, in če niso ustrezno zavarovani, so za nepridiprave precej lahka tarča.

Ključavnice so izjemno učinkovit način, kako preprečiti, da bi nekdo enostavno odpeljal vašo lastnino.

2)  Dodatna varnost

Poleg preprečevanja kraje, ključavnica za motor tudi zagotavlja dodatno varnost za vas in vaš motor, saj omogoča, da je motor manj dostopen za potencialne tatove.

Pogosto so tudi opremljene z alarmi, ki sprožijo glasno opozorilo, če jih skuša nekdo odstraniti brez prave kode ali poškodovati. To lahko odvrne tatove in privabi pozornost, kar je pomemben dejavnik pri preprečevanju tatvin.

3)  Enostavno prenašanje in uporaba

Ključavnice za motorje so običajno zasnovane tako, da so prenosljive in enostavne za uporabo. Ne glede na to, ali greste na krajši izlet ali na daljšo potovanje, ključavnica za motor se lahko prilega v vašo prtljago ali pod sedež vašega motorja. Tako boste vedno pripravljeni na varno parkiranje, ne glede na to, kam greste.

Obstajajo tudi posebni nosilci za ključavnice, ki omogočajo enostavno namestitev na motor, tako da je vedno pri roki, ko jo potrebujete.

Nekatere ključavnice so tudi zložljive, kar njihovo prenašanje še olajša. Večina jih je opremljena z visokokakovostnim ključem ali kodo, kar zagotavlja, da ima le lastnik dostop do ključavnice.

4)  Prilagodljivost

Ključavnice za motorje so na voljo v različnih velikostih in oblikah, kar omogoča, da izberete tisto, ki najbolje ustreza vašim potrebam. Ne glede na to, ali vozite športni motor ali skuter, obstaja ključavnica, ki bo ustrezala vašemu motornemu kolesu.

Ključavnice so iz različnih materialov, kot so jeklo, aluminij in trpežna plastika. Izbira ključavnice za motor, ki ustreza vašim potrebam in vašim željam, je enostavna, saj je na trgu na voljo širok izbor možnosti.

5)  Znižanje zavarovalnih premij

Nekatere zavarovalnice ponujajo popuste na zavarovalne premije za lastnike motorjev, ki uporabljajo ključavnice za motor. To je posledica dejstva, da ključavnice zmanjšujejo tveganje za tatvine, kar zavarovalnicam omogoča zmanjšanje izplačil v primeru kraje.

Če torej želite zmanjšati stroške zavarovanja za svoj motor, je uporaba ključavnice odličen način za dosego tega cilja. Pred nakupom ključavnice se posvetujte s svojim zavarovalnim agentom, da ugotovite ali ponujajo kakšne popuste za uporabo ključavnic.

Ključavnica za motor je nepogrešljiv dodatek za vsakega lastnika motorja. Zagotavlja zaščito pred krajo, povečuje varnost, hkrati pa lahko zniža stroške zavarovanja. Pri izbiri ključavnice upoštevajte svoje potrebe in tip motorja, ki ga imate.

Ne pozabite tudi na dodatne funkcije, kot so alarmi in sledenje GPS, ki lahko še dodatno povečajo varnost vašega motorja. S pravilno uporabo ključavnice za motor boste lahko brezskrbno uživali v vožnji in ohranili svojo lastnino varno pred tatvinami.

Komentarji