Ena najuspešnejših, najvišje ocenjenih in najbolj gledanih serij se je končala. Za katero je sedaj vredno pripraviti kokice in odpreti pivo? Pripravili smo izbor, ki vas ne bo pustil na cedilu.

Chernobyl

Mini serija, ki z oceno kar 9,6 prevzema prvo mesto na IMDb lestvici, v petih delih dramatično prikazuje najhujšo nesrečo v zgodovini jedrske energije, eksplozijo reaktorja jedrske elektrarne Černobil aprila 1986. Zgodbe o junaških ljudeh, ki so se žrtvovali, da bi Evropo ubranili pred nepredstavljivim uničenjem, se prepletajo z resničnimi dogodki.

The Umbrella Academy

The Umbrella Academy, ki je osnovana na podlagi istoimenske zbirke stripov, je ob izidu okupirala Netflix. V za zdaj še desetih delih, druga sezona namreč prihaja poleti 2020, se zgodba odvija okoli bratov in sester Hargreeves, ki se po smrti čudaškega očeta znajdejo v hiši, kjer so odraščali kot posvojenci. Vse so na isti dan rodile ženske, ki sploh niso bile noseče, Reginald Hargreeves pa se jih je z urjenjem na akademiji Umbrella odločil vzgojiti v superjunake. Zaradi čudaških značajev, bizarnih prigod in norčavih situacij je serija nadvse zabavna.

Breaking Bad

Zavoljo scenarija, igre in fotografije je Breaking Bad visoko uvrščena na različne lestvice najboljših serij. Srednješolski učitelj kemije se zaradi zagotovitve finančne varnosti družine pred smrtjo, ima namreč neozdravljivega pljučnega raka, ob pomoči nekdanjega učenca loti izdelave in prodaje kristaliziranega metamfetamina. Zgodba bolnika, ki se znajde v kriminalnem svetu, z nevarnostmi katerega nima izkušenj, prinaša skupek akcije, komedije in drame.

Prison Break

Zgodba srčnega, intelektualnega genija, ki z namenom odrešitve na smrt obsojenega brata doseže, da ga zaprejo v enega najhujših zaporov, gledalce navdušuje že od leta 2005. Brata bijeta politično bitko, se zoperstavljata nevarnostim od zunaj in od znotraj ter neprestano hodita po robu. Dobesedno. Sijajna igra glavnih igralcev in zapleti, zaradi katerih si boste grizli nohte.

Lost

Spremljamo preživele potnike letala Oceanic 815, ki strmoglavi na skrivnostnem otoku nekje sredi Južnega Pacifika, katerih zgodbe se začnejo srhljivo prepletati. Zanimiv je koncept, saj posamezna epizoda v ‘flashback-ih’ predstavlja življenje vsakega lika. Sčasoma se med raziskovanjem skrivnostnih dogodkov ozadje namena njihovega bivanja na otoku razjasnjuje, a številni zapleti in prihod ‘novih’ prebivalcev nas držijo napete vse do konca.

 

M. V.

Komentarji