Čeprav znanstveniki trdijo, da uporaba kondoma med seksom ne zmanjšuje užitkov, pa nekaterim moškim ta ideja ni všeč in se jo izogibajo v širokem loku. Tukaj so izgovori, ki jih v 80 odstotkih uporabi moški vsaj enkrat, da prepriča partnerko k odnosu brez zaščite.

Velika večina se posluži fraze: »ne skrbi, zdrav sem«. S to frazo so prepričani, da bo partnerica pripravljena na odnos brez kondoma, čeprav kot pravi zelo znani pregovor videz lahko vara. Torej tudi če »tam spodaj« zgleda vse okej, še to ne pomeni, da tudi je. Številne spolne bolezni se odkrijejo šele z različnimi pregledi.

Naslednji izgovor so sladke besede, ki bi naj preskočile fazo natikanja kondoma. Strokovnjaki pravijo, da je slednja tudi ena izmed najbolj nevarnih taktik, saj je v trenutno ponorelih hormonov malokdo povsem razsoden. To je tudi razlog, da ženske kondome nosijo v torbicah ali jih imajo na dosegu roke v nočni omarici, saj slednje reši marsikatero nezaščiteno akcijo.

Brez kondoma je boljše! Ne samo, da ni varno, temveč je tudi trditev, da seks s kondomom ne prinaša toliko užitka zmotna.

Veliko moških se posluži tudi »iskrenega« izgovora in vpraša ali gre opraviti tole brez kondoma. Čeprav s to fazo ciljajo, da partnerka popusti in se ogreje za seks brez kondoma, to ni najbolj pametna poteza.

K. F.

Komentarji