Kaj se dogaja v ženskih glavah je včasih uganka, ki si jo zastavi vsak moški. Tukaj je nekaj stvari, ki ti bodo pomagale, da slednjo lažje rešiš. 

Spremembe razpoloženja

Vsak moški bi se moral zavedati, da so ženske v nasprotju z njimi ciklična bitja. Njihovo razpoloženje namreč močno določa menstrualni cikel. Da je najhujše obdobje takrat, ko jih pesti predmenstrualni sindrom – PMS (pri kar 80 odstotkih žensk), so izkusili že mnogi moški in se zato tega tudi dobro zavedajo, številni pa ne vedo, da na ženske vpliva cikel prav vsak dan v mesecu. Raven hormonov se v njihovem telesu in možganih nenehno spreminja, kar pa vpliva na razpoloženje, raven energije, občutljivost …

Približno deset dni pred menstruacijo so ženske nagnjene k iskanju spolnih podvigov, čemur je razlog visok raven estrogena in testosterona. Približno sedem dni po tem pride do spremembe, ko se zaradi povišanja progesterona počutijo ranljive in občutljive. Takrat je čas za sočutnost!

Ženske se na bolečino in strah odzivajo drugače

Ženski možgani so dokazano bolj občutljivi na bolečino in strah. Slednje je tudi vzrok zakaj se bolj odzivajo na stres in ga tudi težje prenašajo.

Ženske sovražijo konflikte

Ženske so močno občutljive tudi na medosebne odnose, zato se izogibajo konfliktom. ’’Količina kemikalij, ki poplavijo njene možgane med konfliktom – še posebej če gre za konflikte v intimnem razmerju – je takšna kot pri napadu.’’ Prav zato se lahko pogosto zgodi, da ženske želijo stvari priti do dna, saj je zanje pomanjkanje odziva z druge strani neznosno. Negativno odziv je tako boljši, kot nikakršen odziv!

Volja do spolnosti lahko hitro zbledi

Ženska spolna sla je veliko bolj odvisna od čustev kot moška, prav zato ženska tudi hitreje izgubi voljo do spolnosti. Ženska tako lahko zavrne spolnost z moškim, ker je jezna ali ker mu ne zaupa. Njeno spolno slo pa močno zavrejo tudi nosečnost, skrb za majhnega otroka in menopavza.

K. F.

Komentarji