Kitajsko podjetje OnePlus si je skozi čas že ustvarilo ime za poceni telefone z vrhunskimi specifikacijami. Sedaj pa se poskuša približati najboljšim telefonom v sodobnem času, kot sta Samsung galaxy s10+ in Huawei P30 Pro s telefonom OnePlus 7 Pro.

Začetna cena telefona je 748€ kar je že precej veliko ampak cenovno premaga konkurenco za okoli 250€.

Telefon ima 16cm velik zaslon po diagonali in QHD+ AMOLED zaslon, ki zapolni celoten sprednji del telefona. Tudi sprednja kamera telefona je odstranjena iz zaslona in je v notranjosti telefona. Ko vklopimo sprednjo kamero jo motorček potisne ven iz zgornjega dela telefona in je pripravljena. Zaslon tudi podpira HDR+ in je eden izmed prvih na trgu, da vsebuje hitrost osveževanja zaslona kar 90Hz, kar izboljša tekoče premikanje po spletnih straneh in izjemno tekoče delovanje video igric.

OnePlus 7 Pro vsebuje najnovejši Qualcomm Snapdragon 855 procesor in trdijo, da je od prejšnjega boljši kar za 45%. telefon ima tudi opcijo koliko RAM pomnilnika lahko vsebuje, in sicer osupljivih 6, 8 ali 12GB RAM pomnilnika. Ima tudi opcijo velikosti glavnega pomnilnika in to 128GB ali 256GB, kar je izjemno veliko za telefon. To pomeni, da niti SD kartice ne potrebujemo za dodaten prostor na telefonu.

Telefon ima vse najnovejše tehnologije kot na primer vgrajen čitalec prstnih odtisov pod zaslonom in na OnePlus 7 Pro je čitalec najhitrejši med vsemi telefoni na trgu.

Fotoaparat in kamera na tem telefonu sta tudi več kot le dobra, in sicer sprednja kamera, ki skoči iz telefona ima 16 mega pixlov. Mehanizem za potisk kamere so testirali in trdijo, da je deloval več kot 300000x, kar je enako 150x na dan v 5 letih. Na zadnji strani ima 3 kamere, vsebujoč glavno kamero z 48 mega pixlov, ultra širokokotno kamero z 16 mega pixlov in 8 mega pixlov kamero za povečavo. Zadnja glavna kamera ima tudi opcijo slikanja v nočnem načinu in je zelo efektivna, ko je svetloba slaba, celo ponoči.

Za takšno ceno dobimo čez glavo dobre specifikacije telefona. Bo to vaš naslednji telefon?

V. R.

Vir: https://www.theguardian.com/technology/2019/may/14/oneplus-7-pro-phone-launch-massive-screen-and-pop-up-camera

https://www.youtube.com/watch?v=TXQaoKMphw4

 

 

Komentarji