Velika večina moških se brije zvečer, pa veste, da s tem delate ogromno napako? Odločanje o britju zvečer ali zjutraj verjetno ni ravno ključna dilema moškega, pa vendar če se brijete pred zajtrkom zmanjšate možnost, da bi se porezali!

Koža je zjutraj veliko bolj prožna in ne toliko občutljiva. Po zajtrku se s hitrejšo prebavo pospeši tudi bitje srca, posledično tudi večja prekrvavitev in možnost za poškodbo. Tveganje za ureznine med britjem lahko zmanjšate tudi z uporabo tople vode namesto hladne. Topla voda namreč širi pore in omogoča lažje britje kože. Tako je tudi zelo priporočljivo, če kožo pred britjem navlažite s toplo mokro brisačo ali si umijete obraz. S kožnimi gibi nato enakomerno porazdelite peno ali gel za britje. Za natančnejše in udobnejše britje uporabljajte ostro britvico, saj tako zmanjšate tudi možnosti poškodb. Pravilo, ki ga veliko moških pozablja, pa pravi: nikoli se ne brijte na suho kožo!

Večno vprašanje je tudi katere proizvode uporabiti po britju. Slednje je odvisno predvsem od tipa kože, za občutljivejšo kožo priporočajo vodico in balzam za po britju, za suho kožo priporočajo vlažilne kreme. Za hlajenje kože, sploh v poletnem času pa so primerni geli.

V primeru, da se brijete vsak dan je priporočljivo, da britvico zamenjate na 3 do 10 britij. Med samim britjem britvico spirajte z vročo vodo, ki odstrani nakopičene ostanke. Brijte se v smeri rasti brade, kajti v primeru, da se brijete v nasprotno smer zvišate možnosti vnetja ali okužbe kože. Pri britju uporabljajte nežne potege in po koncu britvico skrbno sperite in odložite na suho mesto, da se do naslednje uporabe dobro posuši.

Komentarji