Ste tudi vi eni izmed tistih, ki niso zadovoljni s potekom zadnje sezone Igre prestolov? Oboževalci s celega sveta podpisujejo spletno peticijo o ponovnem snemanju osme sezone.

Eni izmed najbolj ekstremnih oboževalcev Igre prestolov so na spletu objavili peticijo, ki ima trenutno 1,25 milijona podpisov. Nekateri oboževalci so nad zadnjo sezono razočarani. Kako se serija konča, vam še ne bomo razkrili, saj je bil zaključni šesti del predvajan šele v ponedeljek. Serija na podlagi najbolje prodajanih knjig George-a R. R. Martina se počasi poslavlja. Izkazala se je za izjemno uspešno, pridobila je ogromno publiko po vsem svetu in postala franšiza, ki je vredna približno milijardo dolarjev.

Podpisniki peticije so izjemno razočarani nad zadnjo sezono serije. Kljub temu je malo verjetno, da bo HBO podlegel zahtevam svojih gledalcev, da ponovno napišejo in posnamejo celo zadnjo sezono. Pri tem oboževalci trdijo, da se ne gre za denar, temveč za pošiljanje sporočila. Avtor popularne peticije pravi, da ni začel, ker bi bil »oboževalec, ki jamra«, ampak zato, ker je bil nad serijo razočaran. Žal HBO ni omenil ponovitve zadnje sezone, peticije sploh niso komentirali.

Ob tem se lahko vprašamo, ali je peticija upravičena. Serija je z vsako sezono pridobila več gledalcev. Rezultati ankete, ki je bila izvedena v ZDA, prikazujejo, da si je finalni del serije nameravalo ogledati 27 milijonov Američanov, od tega naj bi jih 10 milijonov zamudilo na delo ali pa na delo sploh ne bi odšli.
Pričakovanja vedno večje množice je vedno težje zadovoljiti. Morda ni zadnja sezona takšna, kot bi si želeli. Nekatere dogodki so potekali zelo hitro, saj je bilo zaključno sezono potrebno strniti v nekaj ur filma. Kljub temu se moramo s tem sprijazniti, če nam je všeč ali ne. Če z zaključno sezono niste zadovoljni, lahko peticijo podpišete tudi vi.

J. R.

Vir: https://www.rt.com/news/459724-got-final-season-remake-petition/

Komentarji