Razmerja in odnosi so lahko težavni predvsem v začetkih. Za razmerje z neko osebo se velikokrat odločimo prehitro, to pa lahko privede do nesoglasij in hitrega konca zveze. Za vas smo pripravili pet pomembnih stvari, ki so pomembne, preden svoj status na Facebooku spremenite v “V razmerju”.

1. Najdite pravi razlog

Na začetku se vprašajte, zakaj hočete imeti razmerje z neko osebo. Ali imate dejanska čustva do nje, ali pa se želite samo odmakniti od svojih vsakdanjih problemov. Newyorška poklicna svetovalka za razmerja Dr. Jane Greer svetuje, naj oseba opravi vež zmenkov in se nato odloči, katera oseba ji najbolj ustreza: “Ženske in moški predvsem v mladostniških letih se preveč fokusirajo na razmerje z eno osebo. Mladostniki bi morali biti bolj odprti za spoznavanje novih oseb.”

2. Vprašajte se kako dolgo se vidite v razmerju s to osebo

Predno se spustite v razmerje je pomembno, da v sebi razčistite kako dolgo ste pripravljeni na razmerje z neko osebo. Ali si želite daljše ali krajše razmerje. To je ena izmed najpomembnejših stvari, saj s tem odločate tudi o tem, koliko časa boste posvetili razmerju.

3. Kaj si želi vaša boljša polovica?

Zelo pomembna stvar ob začetku razmerja je tudi mišljenje osebe, s katero se spuščate v zvezo. Prepričajte se, da ste na isti valovni dolžini kot oseba, ki jo vidite kot potencialnega partnerja. Nesoglasja in nestrinjanja v komunikaciji ob začetku razmerja so lahko ključna za konec zveze, zato je pomembno, da že na začetku postavite trdne temelje in naprej gradite vaše razmerje.

4. Ali imate dovolj časa za razmerje?

Razmerja lahko vzamejo veliko časa in energije. Če niste pripravljeni žrtvovati več časa za vaše nove razmerje, potem je čas za razmislek o tem, ali boste uspešno shajali s partnerko. Ko ste enkrat v resni zvezi, ne gre samo za zmenke. Za svojo partnerko boste porabili več časa kot ste si zamislili, zato je pomembno, da se pred zvezo vprašate, koliko časa imate namen porabiti za vašo boljšo polovico.

5. Kaj ste pripravljeni žrtvovati za vaše novo razmerje?

Če imate veliko prostega časa, še ne pomeni da ste ga pripravljeni porabiti za vaše razmerje. Vprašajte se, ali ste zares pripravljeni na dolge pogovore in preživete večere, ki bi jih drugače preživeli s prijatelji.

Vaše novo razmerje je lahko naporno in stresno. Preden se spustite v razmerje naredite korak nazaj in se vprašajte nekaj ključnih vprašanj, ki vas lahko rešijo neprijetnega razmerja slabih izkušenj.

 

Povzeto po: Men’s Health

 

Komentarji