Zvestoba je ena izmed najpomembnejših stvari, ki bodo naredili vaše razmerje boljše. Prišli bodo časi, ko vas bo vaš partner dolgočasil, ali pa si boste zaželeli nekoga drugega. “Popolnoma normalno je, da svoje razmerje kdaj postavite pod vprašaj,” pravi psihologinja Jonathan Benett. Kako pa lahko prepoznate znake nezvestobe pri vaši boljši polovici?

Za vas imamo nekaj namigov, s pomočjo katerih boste prepoznali nezvestobo vašega partnerja:

1. Partner vas ne spoštuje

Zvestoba in spoštovanje sta izjemno pomembna pri vsakem razmerju. Če vas partner ne spoštuje, je velika verjetnost, da ne bo preveč zvest. Spoštovanje v razmerju pomeni dobro razumevanje partnerja in če le tega ni bo eden izmed vas zagotovo podvržen nezvestobi oziroma varanju.

2. Ne mislite dolgoročno

Če vaš partner ne govori veliko o vaši skupni prihodnosti, po vseh verjetnosti ne vidi veliko skupnega tudi v sedanjosti. “Če partnet le preživlja dan za dnevom, pomeni, da nima veliko načrtov za prihodnost,” je povedala Danielle Sepulveres. Če je za partnerja razmerje minljivo, mu do razmerja ni mar.

3. Varala je v preteklosti in tega ni delila z vami

Če je partner varal v prejšnjem razmerju, še ne pomeni, da bo varal tudi vas, obstaja pa možnost. Pomembno je, da partner z vami deli svojo nezvestobo v preteklosti, saj lahko s tem preprečite nezvestobo v vašem novem razmerju.

4. Vaše razmerje dojema kot obveznost

Na vaše razmerje ne smete gledati kot naloge, ki jih morate opraviti pod nujno. Razmerja morajo biti razgibana in stalno v teku. Če imate občutek, da vaš partner vaše razmerje dojema kot obveznost, mu po vsej verjetnosti ne pomeni prav veliko.

5. Veliko “flirtajo” z ostalimi

Vsak odnos z drugimi osebami izven razmerja ima svojo mejo. Seveda, se lahko z nekom pošalite in pokramljate, ampak pazite, da se pogovori ne bodo sprevrgli v spogledovanje in flirtanje z drugo osebo.

Ni lahko prepoznati, ali je vaš partner nezvest in mogoče je, da tega nikol ne boste zares izvedeli. Če pa vas vaš partner ne spoštuje in razmerje postavlja v kot, je čas, da stvari vzamete v roke.

Komentarji