Ginekolog razloži, zakaj je tako pomembno, da urinirate po intimnem odnosu in katere snovi izločate po uriniranju. Moški in ženske lahko to storijo, da se izognejo boleznim.

Med spolnim odnosom se lahko prenašajo mikrobi, bakterije in izločki, ki so prisotni na področju genitalij in danke. Ko vstopijo v telo, se kopičijo v sečnici in povzročajo okužbe v mehurju, prostati in/ali semenskih mešičkih.

Ginekologinja Alida Oblitas je komentirala, da lahko moški in ženske preprečujejo bolezni z ohranjanjem dobre higienske prakse po spolnem odnosu.

Kdaj morate urinirati?
Specialistka priporoča uriniranje pred in po spolnim odnosom. Na ta način se ženske izognejo vaginalnim okužbam, moški pa uretitisu, ki se lahko pojavi po spolnem stiku.

Katere snovi izločimo, ko uriniramo?
Z uriniranjem po spolnem odnosu odstranite vse klice, ki jih lahko shranite v sečnici. Poleg tega se izkoreninijo bakterije in izločki, s katerimi ste bili v stiku med spolnim odnosom.

Druga priporočila:
Po uriniranju si umijte roke, obraz ali katero koli področje, ki je bilo v stiku s spolnimi organi. Če želite umiti genitalije, raje uporabite toplo vodo in blago milo, ki ne povzroča draženja.

Komentarji