Apple je pred nekaj dnevi v okviru dogodka “California Streaming” predstavil nova iPhone in iPhone 13 Pro ter Apple Watch Series 7. Gre za virtualni dogodek, kjer so v živo predstavili Applove prihajajoče novosti.

Popolnoma nov iPhone ima veliko sprememb, a ena najpomembnejših je sposobnost telefona, da kliče v sili in pošilja sporočila, ko je ni običajnega signala. Novi telefoni iPhone naj bi imeli zaslon iz nizkotemperaturnega poliktristaliničnega oksida – gre za tehnologijo, ki za osvetlitev uporablja organske LED diode (OLED). Povečano hitrost osveževanja zaslona te tehnologije izboljšuje izkušnjo uporabnika. Kakovost kamera naj bi bila boljša – iPhone 13 se bo lahko pohvalil s kinematografskim načinom snemanja. S sistemom polnjenja MagSafe bo dosežena večja življenjska doba baterije v primerjavi s prejšnjo generacijo iPhona. Na voljo bodo trije različni modeli: iPhone 13, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Mini. osnovni model iPhone 13 naj bi imel najhitrejšo centralno procesno enoto (CPU) med konkurenti. Čeprav bo nova generacija imela nekatere nove funkcije, bo dizajn v veliki meri ostal enak, le da bo na voljo pet novih barv. Prva prednaročila so v tujini že mogoča, v Sloveniji pa pričakujemo nove iPhone v prihodnjih dneh.

Nova ura Apple Watch Series 7 bo imela večji zaslon od predhodne verzije, a se bo diagonala zaslona povečala le za milimeter (z 40mm na 41 mm in z 44 mm na 45 mm). Slikovnih točk bo za 16 % več, torej bo ločljivost znašala 484. Na voljo bodo novi  dizajni zaslona in tipkovnica, ki se bo po potrebi pojavila na zaslonu. Poleg tega, da so zasloni nekoliko večji in imajo večjo ločljivost, bo sama ura ravna z ravnimi robovi. Spremembi pri Apple Watch 7 sta tudi hitrejši procesor in posodobljen, hitrejši način polnjenja. Na izbiro bo pet novih barv in na desetine zapestnih trakov. Začetek prodaje se pričakuje v jesenskih mesecih.

 

 

Povzeto po: UNILAD

Komentarji