Nove slušalke Bose 700 so lep primer kako podjetja tekmujejo med seboj in izdelujejo boljše produkte za nas kupce. Bose 700 so slušalke, ki postavljajo standard zelo visoko.

Od prejšnjega modela Bose, se te slušalke razlikujejo po tem, da imajo zelo minimalističen dizajn. Slušalke imajo tudi zelo edinstven videz, kar je vedno dobra stvar – to so dosegli z minimalističnem dizajnom in je občudovanja vredno. Kar se tiče drugih lastnosti so slušalke precej lahke, zelo gibljive in pokrivajo celo uho. Nastavljanje višine slušalk je tudi zelo pametno izvedeno, in sicer slušalke samo »podrsamo« gor ali dol in nastavimo višino.

Ker so se pri Bose-u morali odzvati na napredne funkcije ostalih novejših slušalk, so v nove Bose 700 vgradili usb (tip C) priključek, funkcijo povezave preko bluetooth-a sočasno iz dveh naprav in menjanje poslušanja medijev. Še ena zelo »moderna« funkcija teh slušalk je stran slušalk na dotik, ki se odziva na določene dražljaje – na primer dvakratni pritisk ustavi oziroma predvaja glasbo naprej; če podrsamo navzgor ali navzdol se spremeni jakost predvajanja zvoka; poteg levo ali desno pa predvaja naslednjo/prejšnjo glasbo.

Aplikacija, ki obstaja na pametnih napravah, se poveže z Bose 700 slušalkami. Na tej aplikaciji lahko reguliramo koliko želimo imeti zadušenega zvoka od zunaj (10-najbolj zadušen zvok, 0-najmanj zadušen zvok od zunaj). Aplikacija tudi do minute natančno prikaže baterijo slušalk, kar je izjemno, da vemo koliko časa imamo še možnost poslušanja. Bose aplikacija pa ne omogoča izenačevalnika (če se želimo poigrati z basi in drugimi toni).

Slaba lastnost teh slušalk je to, da imajo aux priključek velikosti 2,5mm namesto 3,5mm. Torej če nam zmanjka baterije na slušalkah moramo imeti pri sebi ne standarden 2,5mm priključek.

Kar se tiče zvoka, je zvok pri Bose 700 slušalkah soliden in precej »raven«. Na primer na teh slušalkah ne dobimo zelo močnih basov in veliko »razbijanja«, vendar tovrstnih slušalk tudi ne kupimo s takšnim namenom, ampak za to da zadušijo zvok od zunaj.

V. R.

Vir: https://www.youtube.com/watch?v=YPln3JP_gKs

Komentarji