Google bo poleti izdal nov »pametni zaslon« (smart display), ki je znamke Nest Hub in zanj bomo odšteli 250€. Pametni zaslon, ki izgleda kot tablični računalnik bo imel poslanstvo, da naredi naša življenja lažja. To pomeni, da bomo lahko imeli domači tablični računalnik, ki se bo prilagodil nam posameznikom in izvajal ukaze, ki mu jih bomo naročili. Google nest hub bo lahko služil kot priročnik za kuhanje, nadzorovanje našega doma, ko nas ne bo doma in ponuja še veliko drugih funkcij.

Google Nest Hub pametni zaslon po diagonali meri 25.4cm, ima dva zvočnika, dva mikrofona in kamero. Zaslon je HD in ob zaklenjenem zaslonu imamo lahko prikazane različne slike in uro. Pri prikazovanju slik na Nest Hub pametnem zaslonu je neverjetno realistično in slike izgledajo kot dejanske slike namesto kot tv digitalni zaslon. To pa zaradi tega, ker ima zaslon vgrajeno funkcijo temperaturnega barvnega usklajevanja barv in naredi slike bolj podobne realnim slikam.

Kar se tiče kamere in mikrofonov, obstaja opcija, da ju izključimo s stikalom in to pomeni, da sta fizično zablokirana. To je vselej dobra opcija, če nas skrbi, da nas nekdo nenehno opazuje. Bolj specifično glede kamere ima možnost prepoznavanja obrazov in potemtakem tudi opcijo odklepanja naprave s svojim obrazom. Ko napravo odklenemo s svojim obrazom nam prikaže sporočila, ki so za nas osebno relevantna (osebna pošta, vreme, itd..) in ne nekih naključnih sporočil Googla. Kamera je tudi širokozaslonska in je odlična za pogovore z družino in znanci. Če pa smo v skrbeh, ko smo zdoma, lahko Nest Hub uporabimo kot varnostno kamero in se nanj povežemo s telefonom in opazujemo svoj dom iz daljave. Omembe vredno je tudi to, če imamo pametno hišo, lahko reguliramo osvetlitev doma z Google Nest Hub pametnim zaslonom.

Googlovem Nest Hubu lahko »ukazujemo« glasovno ali pa  za nekaj ročnimi potezami. Na primer imamo možnost ustaviti in predvajati videoposnetek z gesto roke. Ta naprava ima res potencial, da nam olajša življenje in ponuja veliko različnih in Koristnih funkcionalnosti.

V. R.

Vir: https://www.youtube.com/watch?v=uWDAJjqBIxY

Komentarji