Huawei je ne dolgo nazaj predstavil novo serijo telefona P40, ki je že dostopen v Evropi. Tokrat serija vključuje tri modele pametnih telefonov in sicer P40, P40 Pro in P40 Pro Plus, Huawei pa je z novimi modeli poskušal konkuritati napravam kot so iPhone 11, Galaxy S20 in OnePlus 8.

Osnovni model P40 je na voljo za okoli 990 €, v ameriki pa zaradi prepovedi prodajanja produktov Huawei uradno ni na prodaji. Ta prepoved pa pomeni tudi, da na napravi P40 ni mogoče uporabljati Google aplikacij, vključno z Google Play trgovino. Telefon pa ponuja z 5G omrežjem in dobro kamero.

Zaradi nesoglasij kitajskega podjetja z ameriško vlado novi modeli Huawei naprav ne ponujajo Google aplikacij. To pomeni, da uporabniki ne bodo mogli uporabljati Google Play trgovine za nameščanje drugih aplikacij, novi modeli pa ne bodo podpirali tudi aplikacij kot so Gmail, YouTube, Maps in Google Chrome. Za veliko uporabnikov Huawei pametnih telefonov je to velik udarec in slaba popotnica za nakup nove naprave.

To pa še ne pomeni, da naprava ne ponuja nobenih aplikacij. Huawei ima svojega partnerja za e-pošto, iskalnik in koledar, razpolaga pa tudi s svojo trgovino za aplikacije (v smislu Google Play trgovine). V tej trgovini so že na voljo aplikacije kot so Amazon, TikTok, Adidas Running, SnapChat in PicsArt.

Medtem ko, Facebook in WhatsApp nista na voljo direktno, bo aplikaciji mogoče dobiti preko iskalnika, kjer bodo uporabniki prenesli aplikacije in jih inštalirali na napravo.

Torej pred nakupom novih modelov Huawei vam toplo priporočamo, da preverite dostopnost aplikacij, ki jih potrebujete vsakodnevno. Huawei zatrjuje pogajanja z večimi razvijalci aplikacij za svojo novo trgovino, zato je velika verjetnost da bomo lahko v novi trgovini Huawei našli vedno večji spekter aplikacij.

Vir: cnet

Komentarji