Ko se ljudje zaljubijo, gredo skozi številne spremembe. Te spremembe se zgodijo tako psihično kot fizično in jih je mogoče opredeliti v 5 stopnjah ali fazah. Te faze prikazujejo različne faze zaljubljenosti. Večina parov gre skozi te faze in sčasoma prav to naredi odnos močnejši.

Faza medenih mesecev

Ta faza se pogosto šteje za najboljši del vsake zveze, ki se zgodi takoj po prvem srečanju z osebo. V fazi medenih mesecev partnerja veliko razmišljata drug o drugem, ostale stvari pa so pristranske. Največ časa se v tej fazi posveti prav partnerju in njihovih interesov.

Faza udobja

Po fazi medenih mesecov prihaja faza udobja. V tej fazi se vaše telo umiri in nevrokemikalije se sprostijo. S to osebo se počutite dobro in jo želite vedeti več.

Faza vprašanj

V tej fazi začnete razmišljati o svoji zavezanosti. Veliko razmišljate o prihodnosti vaše zveze in o dobrih in slabih stvareh. Pogosto si zastavljate vprašanja o svojem odnosu, da boste zdravi in ​​srečnejši.

Faza ranljivosti

V tej fazi gre za to, da smo drug drugemu ranljivi. V tem obdobju se partnerja pravilno med seboj že dovolj poznata. Pogovor z vašo boljšo polovico steče in ni vam treba iskati teme za pogovore. Z vašim partnerjem lahko delite svoje misli in se z njim dopolnjujete.

Faza stabilnosti

Pari so v fazi stabilnosti navadno zelo zadovoljni s svojim partnerjem. Navezanost in zaupanje sta ključna v tej fazi. Oba skrbita drug za drugega in si dajeta nenehno čustveno podporo.

Komentarji