Če si vaša draga neprestano izmišljuje izgovore, da bi se izognila seksu, je mogoče čas da se pogovorita. Iskanje izgovorov je namreč znak, da v vajini zvezi ni vse kot bi moralo biti.

1. Boli me glava

Je najbolj popularen izgovor, zato se ga ženske poskušajo izogniti, razen takrat, ko jih res boli glava. Vaš odziv: ponudite ji tableto. Če glavoboli postajajo pogosti, predvsem zvečer je lahko razlog vajina zveza, ki jo nekako mori.

2. Zelo sem utrujena

Mogoče ste presenečeni, vendar je primarna potreba človeka spanje in ne seks. Če pride vaša partnerka domov po dolgem napornem dnevu, je normalno da je utrujena in ji gre po glavi le počitek. Vaš odziv: ležite z njo v posteljo, jo objemite in tako boste ohranili fizični stik.

3. Počutim se debelo

Ženske so zelo pozorne na svoje telo in spremembe, zato se pogosto zgodi, da imajo slabo telesno samopodobo. To se lahko zgodi že pri manjših spremembah. Moški ponavadi manjših sprememb pri partnerjih ne zaznajo in jih zato ne motijo. Vaš odziv: povejte ji, da je lepa. Če si želite seks, lahko pozabite na kritike, še posebej o njenem izgledu.

4. Vedno to počneva na enak način

Vaš odziv: pogovorite se z njo, mogoče je le naveličana vedno istih položajev.

5. Preprosto mi ni do seksa

Na nek način je to najslabše kar lahko reče, saj se niti potrudi ne, da bi si izmislila kakšen izgovor. Po drugi strani pa je z vami odkrita. Vaš odziv: direktno jo vprašajte, če želi nadaljevati razmerje.

Pridobljeno: Romance Compass

L. Z.

 

Komentarji