Po izbiri kravate lahko točno vemo, kakšna je vaša osebnost, kje delate ali kakšno je vaše počutje tistega dne. Zato, preden zavežete kravato, dobro premislite, kakšne vibracije si želite oddajati. Tudi če se vam zdi, da ni povezave med barvo kravate in tem, kako vas ljudje dojemajo, se motite.
Barva kravate ni samo modna trditev, ampak veliko pove o vašem obnašanju in osebnosti. Spodaj vam predstavljamo seznam barv, s katerimi si lahko pomagate, ko ne veste, katero bi izbrali.

Rdeča

Rdeča pomeni moč in z njo boste prikazani kot avtoritativen, odločen in rojen vodja. Če nosite rdečo kravato, boste izražali inteligenco, vpliv in denar.

Modra

Je pomirjajoča barva, ki vas bo prikazala kot samozavestnega, zvestega, odraslega in poštenega. Svetlo modra pa kaže na to, da ste mladi in sproščeni.

Črna

Mogoče se vam zdi, da je črna kravata primerna samo za pogrebe, a to ni res. To barvo nosite, če si želite izgledati elegantno, “polikano”, stilsko in dostojanstveno.

Rjava

Mogoče rjava ni ravno med prvimi izbirami, a z njo boste videti dostopna, trdna oseba, ki je obenem preprosta in potrpežljiva.

Zelena

Če želite izpasti kot oseba, ki ima rada izzive, izberite zeleno kravato. Ta barva nakazuje, da ste pustolovskega duha in povezani z naravo. Če izberete barvo limete, pa nakazujete, da ste energični in bogati.

Roza

Ženske obožujejo moške z rožnato kravato. A še bolj pomembno je, da boste s to izbiro prikazani kot dostopni, samozavestni, prijateljski in zabavni.

Rumena

Z rumeno kravato vas bodo dojemali kot srečno, optimistično in navdušeno osebo, ki živi polno življenje in je ni strah novih izzivov.

Oranžna

Z oranžno kravato boste videti kot kreativna in zagnana oseba.

Zlati toni

Možnosti, da boste kdaj nosili zlato kravato, so precej majhne, a kravata z zlatim prizvokom je videti privlačno in modno. S takšno kravato vas bodo ljudje videli kot nekoga, ki je uspešen na vseh področjih svojega življenja.

Vijolična

Vijolična ni najbolj pogosta barva kravate, a s takšno kravato bodo ljudje o vas dobili zelo pozitiven prvi vtis. S takšno kravato boste videti kot artistična, empatična, strastna oseba, ki ima vizijo.

Različne barve

Najbolj zanimiva in drzna izbira je zagotovo kravata pisanih barv. Izberite jo, če želite izstopati iz množice in pritegniti pozornost.

 

K. R.

 

Povzeto po: careeraddict.com

Komentarji