Ste pred prenovo vašega doma in ste finančno omejeni, sami pa imate težavo s predstavljanjem in razporejanjem novega pohištva v vaš dom? Ponujamo vam rešitve, ki ne zahtevajo najema dragih strokovnjakov, vendar to lahko postane kar vaš pametni telefon.

Ko se odločimo za prenovo doma, je skoraj ključnega pomena, kako izgleda naš načrt. Če naredimo dober načrt s funkcionalno razporeditvijo elementov, se bomo potem v našem domu zelo dobro počutili. Zelo pogosto se pojavi, da so nam všeč elementi, ki kasneje v našem domu ne izgledajo dobro, saj imamo težave s predhodnim predstavljanjem. Ker smo v večini primerov omejeni z denarjem, le tega porabimo za kvalitetne elemente, pozabimo pa, da z nefunkcionalno umestitev v prostor, ti elementi izgubljajo svojo vrednost. Da vam ne bo treba šparati pri nakupu elementov, vam predstavljamo nekaj aplikacij za vaš pametni telefon, ki vam bodo omogočile lažjo predstavljanje izgleda vašega novega doma in načrtovanja prenove.
 

Home Planner for Ikea

Vir: itunes.apple.com

Ikea je verjetno najbolj priljubljena trgovina za nakupovanje notranje opreme. Ker Švedskega giganta v Sloveniji še ni, se je za nakup treba odpeljati čez mejo, kar nam že predstavlja nek določen strošek. Zato je za nas zelo priročna njihova aplikacija, saj lahko element, ki si ga želimo v našem domu, že pred nakupom postavimo na njegovo mesto in se tako odločimo ali se nakup res izplača. Aplikacija je čisto preprosta za uporabo, saj le naredimo posnetek prostora, nato pa predmet iz Ikeinega kataloga poljubno postavljamo po prostoru.
 

Colourpin II

Vir: colourhouse.se

Barva sten in fasade je zelo pomembna, saj zelo vpliva na naše počutje. Se vam je že velikokrat zgodilo, da ste nekje opazili barvo fasade, ki vam je bila zelo všeč, nato pa ste prišli v trgovino z barvami in se nikakor niste mogli odločiti, kateri je bil tisti odtenek barve, ki ste ga opazili? Z aplikacijo Colourpin II to ne bo več težava, vse kar morate storiti je, da se na kraju, kjer opazite vam ljubi odtenek ustavite in ga fotografirate. Aplikacija vam bo odtenek sama prenesla v različne barvne lestvice. Tako boste naslednjič prišli v trgovino in prodajalcu pokazali točno željen odtenek barve in ta vam ga bo lahko poiskal.
 

My measures

Vir: itunes.apple.com

Ker je vedno lepo, da spodbujamo in podpiramo domače izdelke, je prav, da izpostavimo tudi to aplikacijo, ki so jo razvili slovenski razvijalci. Aplikacija je posebno priročna, ko nakupujemo pohištvo po meri. Z uporabo te aplikacije bomo z izvajalcem veliko lažje sodelovali, kot če uporabljamo tradicionalne na roke narisane tlorise prostora in vpisane mere. Aplikacija namreč tudi izvajalcu omogoča natančen vpogled v prostor, saj z aplikacijo naredimo sliko prostora in nato vnesemo željene mere. To izvajalcu omogoča, da natančno ve, kam se bo umestil naročen predmet.
 

Autodesk Homestyler

Vir: autodesk.blogs.com

Autodesk je razvil vodilni program za opremljanje domov. Njihov prvotni program AutoCAD je program, ki ga uporabljajo vsi notranji oblikovalci prostorov. Ker je program zahteven za uporabo, so pri podjetju izdelali aplikacijo, ki je kot mlajši brat omenjenega programa. Autodesk Homestyler je tako odlična aplikacija, ki vam omogoča, da posamezen prostor opremite natanko tako, kot želite. Sam program vam omogoča, da lahko prostor opremite z omarami, belo tehniko in skoraj vsemi možnostmi dekoracij. Vse to pa lahko nadgradite tudi tako, da prostoru določite barvo, mu dodate preprogo, vsem elementom pa tudi poljubno spreminjate mere.
 

Room Scan Pro

Vir: twitter.com

Velikokrat se nam pri načrtovanju prostorov zatakne že povsem na začetku, ko moramo izmeriti določen prostor, saj je to lahko zelo zamudno in včasih tudi nenatančno. Aplikacija je sicer za uporabo malo bolj zahtevna, ampak je njen izdelek zato toliko bolj natančen. V osnovi pa se aplikacija uporablja tako, da telefon prislonite na steno in aplikacija bo sama skenirala površino prostora.
Na trgu poleg naštetih obstaja še mnogo aplikacij, ki na takšen ali drugačen način pomagajo pri prenovi vašega doma. Zgoraj naštete so le ene izmed mnogih, ki pa so morda do uporabnika najbolj prijazne in z enostavnostjo uporabe dajejo posamezniku moč realnega vpogleda na njegov novi dom.

 

U.S.

Komentarji