Se vam je že kdaj zgodilo, da ste pomislili na varanje? Seksologinja Patti Britton svetuje, kako v različnih situacijah premagati željo po varanju.

1. Dolgčas v razmerju

Lahko ste v razmerju slabo leto, ali pa celo več kot 10 let. Vedno se lahko zgodi, da se v vajini zvezi pojavi dolgčas. Občutek imate, da je seks postal neka rutina, tudi pogovarjata se vedno manj.

Kaj storiti? Ko v zvezi pridete do te točke, je čas za ponovno postavitev želj in ciljev. Najboljša rešitev je, da se s partnerko pogovorite in poskusite nekaj novega. Lahko je to nekaj novega v postelji, lahko je polet s padalom. V spolnem življenju poskusite narediti vse nasprotno, kot ste delali do zdaj. Možgani bodo tako sproščali dopamin zaradi novih pozitivnih izkušenj in vajina zveza lahko spet postane zanimiva.

2. Partnerka vam nameni premalo pozornosti

Služba/šola, otroci. Včasih se vam zdi, da partnerka posveča pozornost vsem, le vam ne. Želite si, da bi vas nekdo vprašal kako ste, kako je bilo v službi ali kaj podobnega.

Kaj storiti? Če od partnerke ne dobivate dovolj pozornosti, poskusite najprej vi njej dati veliko pozornosti. Pohvalite jo, vprašajte jo kako je preživela dan. Če to ne pomaga, je mogoče prezaposlena. Namesto nje pomijte posodo, odnesite smeti, skuhajte večerjo ali posesajte. Tako bo mogočr ostalo nekaj časa, da vam nameni svojo pozornost.

3. Želite potrditev vaše privlačnosti

Komplimenti lahko v daljših zvezah počasi začnejo izginjati, vi pa si želite, da bi vas draga še vseeno pohvalila.

Kaj storiti? Najprej zopet poskusite s tem, da jo najprej pohvalite vi. Vam je kdaj svetovala, da bi vam pasala drugačna pričeska? Pojdite k frizerju in se tako ostrižite. S tem ji boste dali vedeti, da vam je njeno mnenje pomembno.

4. Želite si adrenalina

Vedno znova se najdete pri izvajanju tveganih ali nevarnih stvari, saj vam le to požene kri po žilah.

Kaj storiti? Poskusite “nevarne” stvari početi skupaj s partnerko. Glejta grozljivke, pojdita v zabaviščne parke, skočita s padalom, pojdita plavat z morskimi psmi … Če to storita skupaj, bo tudi užitek v seksu večji.

5. Vaša partnerka vas več ne privlači

Mogoče je pridobila nekaj kilogramov, mogoče se ne brije več tako pogosto, mogoče vsake toliko izpusti frizerja. Mogoče pa se ni spremenila, vendar vas vseeno ne privlači več.

Kaj storiti? Ne zaničujte je, ne recite ji da je debela. Predlagajte, da bi skupaj kuhala bolj zdrave obroke ali odšla na kakšen sprehod. Če se ni veliko spremenilo, pa vas vseeno ne privlači več, pa poskusite storiti kaj adrenalinskega, predlagajte ji spremembno frizure. Če je vse ostalo enako, je čas za nekaj manjših sprememb.

6. Želite jo prevarati, ker je ona prevarala vas

Niste ji še popolnoma oprostili in vaše misli večkrat zahajajo k tem dogodku. Večkrat tudi pomislite, da bi jo prevarali in se ji s tem maščevali.

Kaj storiti? Zapomnite si, da maščevanje nikoli ne prinese nič dobrega. Razmislite kaj pričakujete od te zveze in kaj v njej imate. Če niste zadovoljni jo končajte.

 

Pridobljeno: yourtango

L. Z.

 

Komentarji