V sodobnem življenjskem slogu, kjer hitrost in učinkovitost narekujeta tempo našega vsakdana, postaja pomembno, da tudi pri izbiri pohištva sledimo načelu trajnosti in kakovosti. Sedežna garnitura je nepogrešljiv del vsakega doma, saj je prostor sprostitve, druženja in udobja.

Udobje doma je v največji meri pogojeno z ljudmi, s katerimi si tega delimo, in njegovo ureditvijo, ki mora podpirati naše navade ter življenjski slog. Del tega je nedvomno sedežna garnitura, v katero vedno velja vložiti malce več, saj se investicija še kako obrestuje.

Ugodje, ustrezna podpora telesa med sedenjem, kakovostna izdelava, trpežnost, minimalne zahteve po vzdrževanju, prav tako estetska dovršenost, ki izgled celotnega prostora dopolni, so le nekatere od številnih lastnosti, s katerimi se ponaša predvsem sedežna po meri.

Ponudnikov slednjih je tudi v Sloveniji precej, med njimi podjetje Božič Interier d.o.o., znano po individualnem pristopu in nadstandardnemu pohištvu z dušo male obrtniške delavnice. Želja po izdelovanju vrhunsko dizajniranih, funkcionalnih in visoko kakovostnih izdelkov, kamor med drugim sodi sedežna garnitura, podjetje zanesljivo vodi na prvo mesto proizvajalcev luksuznega oblazinjenega pohištva v vseh slogih.

Kako do nadstandardne sedežne garniture Božič Interier?

Izbrati kakovostno sedežno garnituro Božič Interier pomeni zavezati se izpolnjevanju vseh zahtev tako uporabnika kot prostora.

V celotnem postopku nam slovensko podjetje, usmerjeno k trajnosti in okolju prijaznim materialom ter proizvodnim procesom, namreč nudi vso podporo, strniti pa ga je mogoče v šest korakov.

  1. Izražanje želje. Ko premišljujemo o nakupu nove sedežne garniture imamo običajno že precej jasno vizijo, kako naj bi prostor po osvežitvi izgledal, kar je vsekakor dobro izhodišče za vse nadaljnje korake.
  2. Izbira modela. Božič Interier ponuja šest slogovno raznolikih modelov sedežne po meri, skupno vsem pa je, da so v prav vseh pogledih prilagodljivi. Izbirati je mogoče med Timeless, Twinkle, Glow, Stage, Mist in Focus.
  3. Določitev cilja. Sedežna garnitura vse naše potrebe zadovolji le, če že v procesu izbiranja upoštevamo njeno osnovno namembnost. Želimo na njej preživljati čas z najbližjimi, vključno z otroci in s hišnimi ljubljenčki, oziroma, je ta namenjena druženju s prijatelji ali pa ima v našem domu sedežna garnitura bolj ali manj le estetsko vlogo? Odgovor na vprašanje o namembnosti vsekakor ni nepomembno in v precejšnji meri odreja, kakšno sedežno garnituro izbrati.
  4. Ker sedežna garnitura ne sme biti ne prevelika ne premajhna, smo s strani podjetja Božič Interier deležni svetovanja, pa tudi izmere na domu.
  5. Izbira materiala. Izbira materiala, barv in vseh drugih specifik je lažja, če prejmemo nasvete in izkušnje prodajalcev, kar je v podjetju Božič Interier le še eden od mnogih zadanih standardov.
  6. Izdelava in montaža. Ko potrdimo naročilo, gre sedežna garnitura v izdelavo, nakar podjetje Božič Interier poskrbi še za montažo, ob tem pa se zaveže k petletni garanciji.

V kolikor izberemo sedežno garnituro podjetja Božič Interier smo torej prepuščeni v roke profesionalcev, ki so z nami tekom celotnega procesa, kar je zagotovilo več za kasnejše zadovoljstvo ob uporabi sedežne garniture.

Kaj vse upoštevati pri izbiri sedežne garniture?

Poleg prostorskih omejitev je pri izbiri sedežne garniture treba upoštevati osebne estetske preference, pa tudi možnosti glede materiala, vzorcev in barv. V podjetju Božič Interier so te zaradi prilagajanja tako rekoč neomejene …

Velikost sedežne garniture

Sedežna garnitura naj bo skladna z velikostjo prostora, v katerem se bo nahajala, pri čemer naj ne zavzame celotnega prostora, ne sme pa biti niti premajhna, saj bo, v kolikor gre za velik prostor, povsem izgubila svojo estetsko moč.

Kakovost sedežne garniture

Pred samim nakupom je vedno dobro preveriti, kakšna je kakovost izbrane sedežne garniture. Najbolje je, če preverimo konstrukcijo, materiale, iz katerih je ta izdelana, sistem vzmetenja in oblazinjena, pa tudi šive. Dodatna prednost prilagodljivih sedežnih garnitur Božič Interier je, da si je te možno ogledati v salonu in tam natančno preučiti vse naštete elemente.

Oblika sedežne garniture

Čeprav izbiro oblike praviloma povezujemo z estetiko, se za njo skriva veliko več, saj oblika sedežne garniture v precejšnji meri določa udobje sedenja.

Priporočila tako slonijo na tem, da naj višina sedala dosega med 40 in 46 cm, ker nam to omogoča polaganje nog na tla, obenem pa nas optimalno podpira pri vstajanju ter sedanju, višina naslonjala pa med 80 in 100 cm, kar daje podporo trebuhu ter vratu in obenem omogoča naslanjanje glave. Seveda pa je poleg samih mer pomembno tudi, da sta višini pravilno nastavljeni.

Material sedežne garniture

Od tega, iz katerega materiala je izdelana sedežna garnitura je odvisno, kako zahtevno bo njeno vzdrževanje. Prav vsak od materialov ima namreč svoje prednosti in slabosti, zato je tega najbolje izbrati glede na osebne želje ter potrebe.

Usnje je denimo precej trpežno in zahteva minimalne posege v pogledu čiščenja, je pa hladno na otip ter v toplejših dneh ne najbolj prijetno za sedenje. Nasprotno so tkanine mehke in udobne, a v večini primerov zahtevajo redno, nemalokrat zahtevno vzdrževanje, medtem ko so mikrovlakna priporočljiva za družine z majhnimi otroci in/ali s hišnimi ljubljenčki, ker so ta in trpežna in udobna, predvsem pa vzdržljiva.

Estetika sedežne garniture

Estetika se dotika tako sloga sedežne garniture kakor njene barve, oba pa sta pomembna in na končni rezultat vplivata povsem enakovredno. Med barvami so tako nadvse popularne nevtralne, kot so bež, siva, bela in rjava, ki se zlahka prilegajo različnim slogom, nadvse priročne pa so tudi za kombiniranje z drugo notranjo opremo.

Svetle barve modre, zelene, rumene in rožnate so dandanes prav tako precej pogoste, v prostor pa vnesejo svežino ter mu dodajo živahne odtenke, medtem ko cvetlični, črtasti ali geometrijski vzorci poskrbijo še za večjo živost.

Po drugi strani slog ponuja večjo pestrost:

klasičen ima zaobljene linije in okrasne detajle, kot material pa se z njim povezujeta usnje ter bogato tkanje,

moderen je čistih oblik in ravnih, preprostih linij z nizkimi profili, kar podpirajo usnje ali mikrovlakna svetle barve,

industrijski se povezuje s surovostjo, kovinskimi okviri, usnjenimi površinami, gostimi teksturami in temnimi barvami,

minimalistični je nevtralnih barv in čistih linij,

rustikalni robustnega videza, naravnih materialov, kakršna sta les in usnje, teksturiranih tkanin, grobih detajlov ter toplih barv,

retro premore zaobljene linije in je odet v geometrijske vzorce živih barv,

skandinavski pa sloni na naravnih materialih, funkcionalnosti, preprostosti, lesenem okviru, čistih linijah in naravnih barvnih tonih.

Ne glede na to, kakšna sedežna garnitura je naša sanjska sedežna garnitura, za katero si vsi želimo, da bi trajala čim dlje, je podjetje Božič Interier pravi naslov, ker nam ponuja strokovnost, prilagodljivost, kakovost, zavezanost okolju, modernost, pa še garancijo.

Komentarji