Ljubezen gre skozi želodec. Združite vrhunsko kulinariko najboljših slovenskih restavracij, dostopno ceno in prijetno družbo. Izkoristite Teden restavracij, da svoji dragi pričarate romantični kulinarični večer, prijazen denarnici in brbončicam.

Med petkom in prihodnjo nedeljo, 11. in 20. oktobrom, poteka Teden restavracij, ko nase opozorijo najboljše slovenske restavracije, izbrane na podlagi ocen kulinaričnega strokovnjaka Uroša Mencingerja, s posebnimi meniji s fiksno ceno 19 evrov. Z najmanj trihodnim menijem, ki je znan vnaprej in objavljen med podatki o sodelujoči restavraciji na spletni strani, 100 restavracij dvakrat letno, jeseni in spomladi, postreže z izredno kreativnostjo in kakovostjo dovršene jedi.

Sicer so ta projekt začeli leta 1992 v New Yorku, kasneje se je razširil po vsem svetu. V različnih državah in mestih poteka različno dolgo, vsem pa je skupno, da se v tem času prav vse restavracije poenotijo v ceni, ki je navadno precej nižja od običajne. Datum zaradi velikega zanimanja ni znan veliko vnaprej, šele ob začetku sprejemanja rezervacij se na spletu skupaj z izbiro menija odpre možnost izbire datuma gastronomske izkušnje. Slovenija je del projekta postala leta 2012 v okviru Evropske prestolnice kulture

Vsaka izmed sodelujočih restavracij k sodelovanju pristopi po povabilu glede na oceno kakovosti. Glede na kriterije kulinaričnega portala Šola okusov (www.vivi.si ) si restavracija prisluži od enega do štirih srčkov ali oceno ‘Na dobri poti’, s čimer se uvrsti med 100 najboljših v Sloveniji in tako pristopi k sodelovanju v projektu Teden restavracij.

Na spletni strani najdete vse potrebne podatke o menijih, ocenah in zasedenosti restavracij. Pohitite s prijavo, zagotovite sedež sebi in svoji dragi v eni izmed najbolj opevanih slovenskih restavracij in bodite del te nepozabne kulinarične izkušnje tudi vi.

M. V.

Komentarji