Mogoče ste zmožni dvigniti sojo lastno težo, narediti nekaj počepov in sklec, brez kapljice znoja, vendar to še ne pomeni da ste fit. Če ste zmožni opraviti naslednjih sedem vaj, pa lahko z veseljem trdite da ste v dobri formi.

Včasih  so celo trdili da je potrebno opraviti 20 različnih vadb, da lahko razglasite, da ste v najboljši formi. Sedem od teh pa je ključnih, da dokažete če ste fit.

Izvedite 15 zgibov (pullups)

Test zajame večino mišic vašega telesa. Če opravite 15 čistih zgibov to nakazuje, da vaše telo nima veliko odvečne teže. Vaja pa zahteva tudi poznavanje uporabe vaših mišic in moči.

Na hrbtu dvignite dvojno svoje teže

Ta vaja zbudi vaše najmočnejše mišice v telesu. Dvigovanje svoje dvojne teže dokaže, da so vaše noge dovolj močne, da lahko prenesejo skoraj vse.

Pretečite 10 kilometrov v 50 minutah

Tudi, če vam daljše razdalje niso tuje, poskusite preteči 10 kilometrov v 50 minutah. Če vam uspe to nakazuje, da imate zelo dobra pljuča in zmožnost hitrega okrevanja in regeneracije.

Izvedite vstajanje “po turško” in dvignite hkrati polovico svoje teže

Vstajanje iz tal in hkrati nošenje svoje polovične telesne teže dokazuje, da ste zelo mobilni in imate izredno dobro razvite mišice trebušnega predela.

Izvedite “Bench press” 10x

Teža ki jo dvigujete naj bo enaka vaši telesni teži. Če ste zmožni opraviti to, ste zelo vzdržljivi in bi lahko opravili skoraj katerikoli vojaški test.

Pretečite 500 metrov v 90 sekundah

Ta test prav tako dokazuje sposobnost vaših pljuč, dokazuje pa tudi reaktivnost vašega telesa.

Pretečite 2 kilometra v manj kot 7 minut

Je zelo podoben, kot prejšnji test, a hkrati dokazuje psihično moč, ki pa igra velik pomen pri fizični kondiciji.

Pridobljeno: Independent

L. Z.

Komentarji