Zdaj je uradno. Guinessova knjiga rekordov je potrdila, da je to blagovna znamka najbolje prodajanih konzol vseh časov.

Ta rekord je bil dodeljen kombinirani prodaji konzol PlayStation od 3. decembra 1994 do 7. novembra 2019. V 25-letnem časovnem obdobju je bilo prodanih 450.190.000 enot. Rekord vsebuje prodajo Nintendovih konzol PlayStation, PS2, PS3 in PS4.

Prodajo več kot 450 milijonov igralnih konzol so pri Nintendu posebej obeležili v Tokiu 3. decembra. Dogodek je sovpadal s 25-letnico PlayStationa. Generalni direktor Sonyja je na dogodku dejal, da so sprva razvijali igralno konzolo PlayStation, njihova ambicija pa je bila prodati milijon enot. Z zagonom platforme PlayStation so želeli spremeniti igranje iger in to jim je zagotovo uspelo. Video igre so tako postale oblika zabave pri kateri lahko uživajo ljudje različnih starosti.

Prva različica igralne konzole Playstation je na prvi dan prodaje na Japonskem prodala preko 100.000 enot. Kasneje je postala prva domača igralna konzola, ki je presegla 100 milijonov prodanih enot na svetu. Če pogledamo prodajo vseh PlayStation konzol, sta najbolj prodajane PS2 in PS4. Število prodanih igralnih konzol 2. generacije je 155 milijonov, s čimer je ta najbolj prodajana igralna konzola vseh časov. Število prodanih PS4 je 102,8 milijona, PS3 pa 87,4 milijona enot.

 

Vir: Unilad, Cnet

J. R.

Komentarji