Novo leto za marsikoga pomeni novo prelomnico. Vstop v leto novih 366 dni mnogi izkoristijo, da fokus preusmerijo nase, na svoje cilje, neizpolnjene želje. V tem času se v preobilici vsega odločimo dramatično izboljšati svoje zdravje, odnose, kariero, zastavljamo si visokoleteče cilje, si obljubimo, da bomo na svet in nase pogledali drugače. Priložnost za začetek vsega naštetega pa je pravzaprav vsak dan.

Ponujamo nekaj predlogov novoletnih zaobljub, ki pa naj ne ostanejo le to.

Izboljšanje discipline

Porabite manj časa za stvari, ki niso produktivne. Če niso del vaših ciljev, ne bi smela biti del vašega življenja! Naj se obdobje čakanja, odlašanja in stagniranja konča. Namesto sedenja pred televizijo, prekomerne uporabe družabnih omrežij več časa namenite konkretnejšim stvarem in izkupiček bo nadvse boljši. Bodite pozorni na čas, ki ga zapravite za nepomembne stvari in šokirani boste. Cenite svoj čas.

Več potovanj

Naj nizek proračun ne bo več izgovor. Možnosti za potovanje je ogromno, stroški so obvladljivi in s kančkom vztrajnosti in premišljenosti je moč za nizko ceno izkusiti potovanje na takšen ali drugačen način. Če potovanje še vedno ni za vas, si omislite lokalno umetnost, glasbo in kulturo. Obiščite zgodovinski muzej ali umetniško galerijo, če tega še niste storili. Tudi raziskovanje neodkritih območij in zanimivosti vašega lokalnega mesta ter njegove okolice zna biti razburljivo.

Finančni pregled

Preverite svoje finančno stanje in se ga naučite spremljati. Tako boste lažje splezali na zeleno vejo in dobili občutek nadzora nad svojim življenjem. Poskusite varčevati. Naj vam bo tedensko odložiti kovanec ali dva v hranilnik izziv. Zastavite in zapišite si želje. Varčujte z namenom. Željeno bo tako še slajše.

Pustite preteklost za seboj

Odvrzite strupene prijatelje iz svojega življenja, skupaj z vsemi negativnimi okoliščinami, ki vam krojijo vsakdan in narekujejo voljo ter  želijo potegniti s seboj. Nič ni narobe, če dobite novo telefonsko številko, v življenje spustite nove ljudi in na drugi strani blokirate stike, če se želite v življenju premakniti brez njih. Ne pozabite, da ste povprečje petih ljudi, s katerimi preživite največ časa.

Stopite iz cone udobja

V življenju tvegajte več. Prvič smučajte, skočite z letala, pojdite tja, kjer še niste bili, naredite to, česar niste še nikoli. Ne glede na to, kaj lahko dejavnost vključuje, si prizadevajte narediti nekaj, kar vas vsakodnevno prestraši. Zapišite jih. Naj vam bodo dokaz, kaj in koliko zmorete.

Bodite brez omejitev

Delujte, kot da omejitev vaših sposobnosti ne bi bilo. Bodite vse, kar ste lahko letos. Začnite verjeti, da ste vredni vseh ciljev in uspehov, ki jih želite doseči. Zahtevajte, da ste vsakodnevna najboljša različica sebe. Svoje življenje spreminjamo iz dveh razlogov: iz obupa ali iz navdiha. Bodite navdih sami sebi.

M. V.

Vir: http://nextluxury.com/mens-lifestyle-advice/new-years-resolution-ideas-for-men/

Komentarji