Selitev je velik in naporen korak, a vseeno ima bivanje v novih prostorih svoj čar. Pred vselitvijo je dobro, če počistimo vse prostore in predmete, ki smo jih imeli namen seliti, ko pa se selimo pa naše osebne predmete le zložimo po policah in predalih. Ker se kmalu pričenja tudi novo študijsko leto je tukaj nekaj nasvetov kaj prinesti v novo študentsko sobo.

Nikakor ne pozabi na posteljnino, vzglavnik in odejo. Slednje si sicer lahko izposodiš tudi v študentskem domu, če pa imaš raje preverjeno in kvalitetnejšo opremo pa kar prinesi domače. Ne pozabi na hišne copate in pa natikače za v kopalnico. Prav pride tudi kakšna namizna svetilka, ki te bo spremljala v dolgih nočeh učenja in vedrila tvoje oko. Če se ustavimo pri osebni higieni, ne pozabi na ščetko, zobno pasto, šampone in tudi kakšna kopalna halja ti bo prišla prav.

Zelo praktično je če s sabo vzameš tudi kakšen grelec vode in toaster. Ne pozabi pa tudi na drugo kuhinjsko opremo, ki je sami študentski domovi večinoma nimajo. Priskrbi si krožnik, pribor, šalčke in ponev. Če ne moreš brez kave seveda ne pozabi na đezvo. Vsekakor poskrbi tudi za zalogo v hladilniku.

Ker bo kdaj pa kdaj potrebno sobo tudi počistiti pride prav če vzameš s sabo kakšno metlo in čistila (predvsem za okna). Seveda lahko prineseš s sabo kakšne koli dekorativne okraske, ki bodo sobo popestrile in jo naredile bolj domačo in prijetno.

Ob vselitvi te bodo najverjetneje tudi obkolili s številnimi papirji id dokumenti za katere je pomembo, da si jih skrbno shraniš saj se rabijo veliko krat več kot se zdi.

K.F.

Komentarji