Vas zamika, da bi se med svojim oddihom, odpravili na pot po preteklosti, pot po slovenski srednjeveški preteklosti, če smo natančni. Oglejte si nekatere najlepše slovenske gradove, ki so nekoč predstavljali točke moči, danes pa so le še nemi glasniki naše bogate zgodovine.   

Grad Snežnik je bil zgrajen med 10. in 11. stoletjem. Nahaja se pod Snežnikom in je obdan z čudovito naravo in jezerom. Ta grad ima romantičen pridih in je priljubljen prostor za poroke. Del gradu je tudi muzej bivalne kulture 19. stoletja in eden redkih gradov v Sloveniji, ki ohranja originalno opremo.

Grad Rajhenburg se nahaja nad sotočjem reke Save in potoka Brestanica. Obiskovalci lahko spoznajo zgodovino gradu in kraja ter obiščejo stalne in gostujoče razstave. V grajski kleti se nahaja galerija vina, kjer lahko poskusite lokalna eliksirje. Na gradu ohranjajo tudi trapistovsko dediščino s festivali čokolade, vina in likerjev ter drugimi dogodki.

Predjamski grad je star osemsto let in je vklesan v živo skalo. Je največji jamski grad na svetu in se nahaja v bližini Postojnske jame.  Za gradom se skozi skalo vijejo tuneli, skozi katere je Erazem Predjamski v svojem času odhajal na roparske pohode.

Ljubljanski grad je srednjeveška znamenitost, ki stoji na Grajskem griču nad starim mestnim jedrom Ljubljane. Obiskovalci se lahko povzpnejo na grad peš ali z vzpenjačo ter uživajo v razstavah, kulturnih prireditvah in čudovitem razgledu na mesto.

Blejski grad se nahaja nad blejskim jezerom in je priljubljena destinacija za turiste. Obiskovalci lahko obiščejo muzej, ki prikazuje zgodovino kraja in gradu, ter uživajo v razgledu na otoček in Alpe. Na gradu se nahaja tudi restavracija in grajska tiskarna, kjer izdelujejo domačo brestaniško čokolado.

Grad Otočec je edini vodni grad v Sloveniji, hkrati pa je tudi hotel, kjer lahko gostje prenočijo. Obiskovalci se lahko sprehodijo po grajskem parku ob reki Krki, igrajo golf ali uživajo v lokalnih okusih in vinu v restavraciji in grajski kleti.

Celjski grad je bil nekoč dom grofov Celjskih, ki so nekoč bili ena izmed najpomembnejših vladarskih družin v slovenski zgodovini. Čeprav ta celjski ponos ni tako dobro ohranjen kot preostali gradovi, velja za odlično turistično točko z razgledom na Celje. Na gradu se lahko povzpnete na Friderikov stolp, kjer lahko občutite zgodovinski utrip.

Komentarji