Za vse, ki želijo v miru preživeti svoje dopustovanje, je kampiranje zakon. Lahko si odpočiješ v naravi, v kampu ali pa doma. Za dobro izkušnjo moramo vložiti tudi nekaj truda, da smo kasneje prepričani, da imamo vse potrebno. 

Da vzpostavimo svoj prostor pod milim nebom, ki bo kljuboval tudi nepopolnim vremenskim razmeram, potrebujemo: šotor, dodatne kline in vezi, manjšo sekiro ali kladivo, spalno vrečo, odejo in vzglavnik ter nepremočljivo podlogo za spanje.

Preden stopimo v naravo, si moramo pripraviti vse pripomočke, katerih izbiro prilagodimo glede na trajanje našega kampiranja in na našo iznajdljivost. Razmislimo ali bomo s seboj vzeli: posodo za vodo, hladilno torbo, gorilnik, vžigalice, žar (za enkratno uporabo), papir, jedilni servis, vrečo za smeti, aluminijasto folijo, opremo za pomivanje posode, posode s pokrovom za shranjevanje, ponvo in kozico, kuhalnico, nož in desko, odpirač za konzerve, lonček ter zložljivo mizo in stol.

Nesreča na žalost nikoli ne počiva. Poleg pripomočkov za osebno higieno s seboj vzamemo še: obliže, sterilne gaze in povoje, pinceto in škarje, papirnate robčke, sprej proti mrčesu in krema za zaščito pred soncem, zdravilo za lajšanje simptomov alergij, protibolečinske tablete ter razkužilo.

Polege vsega naštetega se splača še razmisliti o: baterijski svetilki, powerbanku, filtrih za vodo, žepnem nožku, daljnogledu, brisačah, delovnih rokavicah, dežniku in mini gasilnem aparatu.

Kampiranje je tako lahko čudovita izkušnja, ki se ti bo še dolgo vtisnila v spomin. Oddih v naravi lahko tako preživiš sam ali z ljudmi; oboje ponuja svoje čare. Zagotovljen pa je predvsem odklop možganov.

Komentarji