Spletna platforma OnlyFans, ki služi predvsem ponujanju različnih vsebin registriranim uporabnikom za plačilo, slovi pa predvsem po pornografski in eksplicitni vsebini, je pred nekaj tednom dni naznanila, da bo z oktobrom omejila seksualne in eksplicitne vsebine na strani. A kot kaže je bil odziv uporabnikov takšen, da so si v vodstvu OnlyFans premislili.

Na popularni spletni platformi OnlyFans so prejšnji teden sporočili, da bodo omejili pravila uporabe, ki bodo bolj stroga do objavljanja seksualno eksplicitnih vsebin. Odločitev za to naj bi padla predvsem zaradi potencialnih partnerjev in investitorjev. Težava naj bi bila predvsem z bankami, kar je potrdil tudi ustanovitelj in direktor podjetja Tim Stokely: “Pri spremembi pravil nismo imeli izbire – kratek odgovor je banke.” Navedel je tri banke: Bank of New York Mellon, Metro Bank in JPMorgan Chase. BNY Mellon je po njegovih besedah zavrnila vse transakcije, ki so bile povezane z OnlyFans, kar je oteževalo izplačila ustvarjalcem.

Zdaj pa so se v vodstvu OnlyFans predvsem zaradi burnega odziva uporabnikov odločili, da se za tovrsten korak ne odločijo. Dan kasneje je podjetje v njavnost objavilo novico, da so “pridobili potrebna zagotovila, da lahko nadaljujejo s podpiranjem njihove raznovrstne skupnosti ustvarjalcev in da so preklicali načrtovano spremembo pravil.”

Kljub novici, da eksplicitne in seksualne vsebine ostajajo del platforme OnlyFans, pa je veliko število uporabnikov že začelo zapirati račune in iskati alternativne rešitve.

Komentarji