Vsak moški ima del sebe, ki mora biti kompetenten in učinkovit v sodobnem svetu. Da pa bi vse to bil, mora imeti posebne veščine. Moški mora vedeti ali pa se vsaj počutiti, kot da ve, da ne glede na to, v kakšni situaciji se bo znašel, bo sposoben obvladati sebe in normalno delovati. Zato pa je potrebno vedeti, katere veščine mora obvladati, da bo znal pokazati sposobnost in zaupanje v svojih dejanjih.

Zavezati kravato
Danes, v svetu, ko je tudi ˝hoodie˝ lahko osnovno oblačilo za sestanek kakšnega milijonarja, bi moral vsak moški vedeti, kako se zaveže kravato. Razgovori za službo, poroke, pogrebi so le nekatere izmed priložnosti in takrat je primerno, da se uredimo in v svoj stil vpeljemo vsaj malo elegance. In verjemite, da nočete biti tisti, ki morajo vprašati svojo mamo, da jim zaveže kravato.

Popraviti ˝pipo˝
Ni vsak moški izkušen vodovodar ampak puščajoča kuhinjska pipa lahko pregrize vsak živec. Na dolgi rok pa lahko stane tudi precej denarja na računu za vodo. Ker vodovod ni ravno projekt DIY (do it yourself = naredi sam), je pritrditev pipe precej preprosta naloga. Z nekaj orodji, sprehodom do lokalne trgovine po novo pipo in vodnikom za vsak dom, boste z lahkoto zamenjali pipo in potrdili svojo moškost.

Oskrbeti opeklino
Opeklina je nekaj, kar se lahko zgodi komurkoli in kjerkoli. Razlita kava, vroč avtomobilski motor, vroča posoda polna goveje juhe – svet je potencialno bogat z možnostjo poškodbe zaradi toplote. Če se sami znajdete s prvo ali celo drugo stopnjo opekline, lahko skoraj vedno oskrbite sami sebe. Pomislite pa, da bi lahko pomagali tudi svoji dragi, ko bi se opekla na posodi vaše najljubše jedi. Želeno območje bi počasi ohladili z mrzlo in ne ledeno vodo. Prepričali bi se, da opeklino očistite in jo namažete z antibiotičnim mazilom. Opeklino bi povili in preprečili tveganje za okužbo.

Zamenjati pnevmatiko
Vsakemu se lahko zgodi, da poči pnevmatika in v tistem trenutku ni blizu avtoservisa, kjer bi jo zamenjali. Namesto, da bi preklinjali, poglejte na to kot priložnost, da pokažete svojo moško zadostnost, tako da jo zamenjate sami. To znanje vas bo rešilo ko boste nekje na osamljeni cesgti, pomagali pa boste lahko tudi drugim, ko se jim bo pripetila takšna težava. Lahko se zgodi, da bo pomoč potrebovala lepotica in verjemite, želeli boste narediti vtis na njo.

Stisniti roko
Mogoče ste že slišali za frazo ˝stisniti roko kot moški˝. Močen stisk roke je pomemben del dobrega prvega vtisa. Podajanje roke s pravim stiskom in spremljajočim pogledom vaših oči, prinaša toploto, zaupanje in samozavest. Stisk roke z občutkov mrtve ribe v roki lahko pokaže vaš strah in nezaupanje vase. To lahko odločilno vpliva na vaš pomemben sestanek z direktorjem ali na prvem kosilu pri vaši partnerki.

Pripraviti jajca
Jajca za zajtrk, obrok, ki ga mora znati pripraviti vsak moški. Lahko jih uživate v sendviču, omleti, na oko ali pa kar kuhana iz lupine. Vse to se lahko naučite v samo nekaj minutah koristilo pa vam bo celo življenje. Simpatijo lahko navdušite z zajtrkom v postelji in popolnim jajcem na oko. Kasneje pa ji boste lahko zjutraj zašepetali na uho ˝draga ne vstajaj, bom jaz pripravil zajtrk za otroke˝.

K. S.

Komentarji