Moške storitve. Ste zastrigli z ušesi v napetem pričakovanju? Pomirite se. Govorili bomo o drugačnih storitvah, kot ste morebiti upali. Nekateri pravijo, da so se moški malo poženščili in ženske pomožačile. Teoretično skoraj ni več »moškega« opravila, ki ga ženske ne bi znale opraviti in ni več »ženskega« dela, ki ga moški ne bi uspeli (ali želeli) narediti. Skoraj na vseh področjih življenja in dela sureverno pariramo drug drugemu.

Vedno več »ženskih« del opravljajo tudi moški. Še vedno pa nekatere poklice lažje opravljajo moški kot ženske, že zaradi njihove telesne konstitucije in večje moči. Med najbolj popularne moške storitve se še vedno uvrščajo na primer: avto storitve, temnenje stekel, čiščenje, catering, psihoterapija in osebno trenerstvo…

Avto storitve

Med pretežno moške storitve vsekakor štejemo avto storitve. Dodatna avto oprema na vašem vozilu resda poskrbi za lepši videz in boljšo funkcionalnost vašega avtomobila. Vendar je za varno vožnjo in brezhibno delovanje vašega jeklenega konjička potrebno mnogo več. In to se običajno skriva pod pokrovom in v podvozju vašega vozila.

Servisiranje oziroma vzdrževanje in popravilo motornih vozil

Za varno vožnjo in dolgo življenjsko dobo vašega avtomobila je zelo pomembno redno spremljanje stanja vašega vozila. Ne dopustite, da vaša armaturna plošča postane en sam »light show«. Kontrolne lučke so tam z namenom. Opozarjajo vas, da je z vozilom nekaj narobe.

Ne ignorirajte jih, ker s tem v prvi vrsti ogrožate svojo varnost v prometu. Vaše vozilo lahko tudi utrpi večje okvare, ker prelagate servisiranje na poznejši čas. To vas lahko prav pošteno kresne po žepu. Čas je, da opravite temeljito avtodiagnostiko.

Bodite hvaležni za tehnični pregled vozila. Ne jemljite ga kot nujno zlo, ki ga morate opraviti za podaljšanje registracije vašega vozila in ne jezite se. Pogosto se pomanjkljivosti na vozilu diagnosticirajo šele na tehničnem pregledu, sploh na vozilih, ki niso redno servisirana. Ne jezite se, če ga vaš avto ni opravil. Skrajni čas je, da obiščete avtomehanika.

Vzdrževalec motornih vozil opravi vse potrebne avto storitve za tehnično brezhibnost vašega vozila. Mali servis vključuje menjavo motornega olja, pregled vseh tekočin, pregled delovanja motorja in stanje pnevmatik. Pregleda zavorni sistem (zavorne ploščice in diske) ter oljni in zračni filter, filter trdih delcev in jih po potrebi zamenja.

Po določenem številu prevoženih kilometrov (običajno 100.000) avtomehanik opravi obsežnejše moške storitve na vašem avtomobilu. Ta, večji, poseg na vozilu se imenuje veliki ali generalni servis vozila. Poleg opravil, ki jih zajema mali servis, mehanik na vozilu opravi podroben pregled vseh sistemov v vozilu.

Prekontrolira zavorni, krmilni, hladilni in izpušni sistem. Izvrši večja popravila, kot na primer menjavo jermenov, svečk in manšet, vodne črpalke, sklopke, olja za servo volan, hladilne in zavorne tekočine. Opravi zamenjavo zavornih ploščic in diskov, če je to potrebno. Preveri podvozje in po potrebi zamenja nihajne roke, amortizerje, stabilizatorje, vilice, končnike ali polosi. Pregleda, očisti in napolni tudi klimatsko napravo.

Pomoč na cesti in vleka vozil

Ste imeli prometno nesrečo, ste zdrsnili s ceste in je vaše vozilo nevozno? Se je vaš jekleni konjiček pokvaril in obstal na cesti? Potrebujete vleko vozil? Pomoč na cesti spada pod moške storitve, ki vas rešijo iz zagate 24 ur na dan in vse dni v tednu.

Avtovlečna služba zagotavlja prevoz in reševanje ponesrečenih osebnih in tovornih vozil. Njihova vozila so opremljena z reševalno opremo in dvigalom. Mehanik avtovleke poskuša usposobiti vozilo neposredno na kraju okvare. Če to ni možno, vaše vozilo odpeljejo do ustreznega servisa in poskrbijo za prevoz potnikov, ki so z vami. Na vašo željo vam pripeljejo tudi nadomestno vozilo, da lahko nadaljujete vaše potovanje.

Posredujejo tudi pri manjših nevšečnostih z vašim vozilom. Zakrpajo ali izvedejo menjavo predrte pnevmatike, zamenjajo pregorele varovalke ali izpraznjen akumulator, pretrgan jermen in podobno. Pomagajo pri odklepanju vozila, če ste zaklenili ključe v avto. Pripeljejo vam gorivo, če ste obstali na cesti, ker je vaš rezervoar prazen ali prečrpajo napačno natočeno gorivo.

Vulkanizerstvo

Brez zanesljivih pnevmatik ni udobne in varne vožnje. Poskrbite, da bo vaš jekleni konjiček zanesljivo obut v vseh letnih časih. Ne pozabite pravočasno zamenjati letnih pnevmatik za zimske. Storite to zaradi lastne varnosti na cesti in ne le zato, ker tako zahteva predpis. Dejstvo je, da ima letna pnevmatika na hladni ali ledeni podlagi slab oprijem. Če je poleg tega guma še zlizana, je katastrofa neizbežna.

Pri izbiri pnevmatik bodite pozorni na vozne lastnosti. Preverite razliko med proizvajalci in kako se določena guma obnaša na različnih podlagah in v različnih vremenskih pogojih. Seveda pa mora pnevmatika, enako kot platišča, najprej ustrezati zahtevam, ki so navedene v homologacijskem kartonu.

Računate lahko na moške storitve vulkanizerstva, Vulkanizer poleg tega, da nudi menjavo platišč, pnevmatik in avtooptiko, lahko ponuja tudi hotel za vaše gume. Kaj to pomeni? Da lahko pri njem vaše pnevmatike varno shranite do naslednje sezone v idealnih pogojih: pri primerni temperaturi, vlagi in svetlobi. To je še posebej priročno za ljudi, ki doma nimajo prostora za shrambo pnevmatik.

Avtoličarstvo in avtokleparstvo

Ste vi in vaš avto utrpeli prometno nesrečo? Bodite srečni, da ste jo odnesli brez večjih poškodb, čeprav so na vašem vozilu vidne posledice. Obstajajo moške storitve, ki vaš avtomobil povrnejo v prvotno stanje. Večje poškodbe na vašem vozilu, kot so na primer udrtine in izbokline, s specialnimi orodji in opremo brez večjih težav odpravi avtoklepar. Na enak način sanira tudi škodo, ki jo je na vašem vozilu povzročila toča.

Izvaja karoserijska popravila vozil, menjavo poškodovanih delov, bolj prizadeta vozila pa uravna na ravnalni mizi. Ali vaš avto dajejo leta in so nekateri izpostavljeni deli, kot na primer koloteki, blatniki ali pragovi prerjaveli? Tudi to težavo reši avtoklepar. Hudo prizadeti del lahko tudi izreže in ga nadomesti z novim. Možna je tudi menjava stekel, popravilo aluminijastih delov, varjenje in popravilo plastičnih delov.

Avtoličar poskrbi tudi za sanacijo prask, odrgnin in manjših poškodb laka, ki jih povzročijo kamenčki in drugi zunanji dejavniki. Pogosto opravijo tudi ličanje alu in kovinskih platišč ter ličanje dodatne opreme, na primer zunanjih ogledal ter druge tuning in dekorativne avto opreme.

Avto oprema

Ste eden tistih, ki ste navezani na svoj avto, ki vam že leta dobro služi? Če še ne razmišljate o nakupu novega avtomobila, lahko vašega jeklenega konjička posodobite z namestitvijo dodatne avto opreme. Poskrbite za dodatno varnost vašega vozila z montažo avto alarma, blokade vžiga motorja in centralnega zaklepanja. Če vaše poti pogosto vodijo skozi gozd, se zavarujte s plašilcem divjadi in odganjalcem živali, ki obvaruje kable vašega avta pred ugrizi kun in podlasic.

Privoščite vašemu avtomobilu nekaj kozmetike in lepotnega tretmaja. Izgled vašega vozila lahko popestrite z barvno ali potiskano folijo, s katere oblečete vaš avto. S temnenjem stekel zaščitite vaš avto pred UV žarki in radovednimi pogledi. Platišča pa zaščitite z vinilno folijo, lahko pa jih prebarvate v poljubno barvo. Priljubljena dodatna avto oprema so lita platišča, ki vašemu vozilu dodajo eleganco.

Poskrbite tudi za vašo varnost med vožnjo. Z uporabo moderne tehnologije, ki jo omogočajo moške storitve namestitve avto opreme, je vaša vožnja brezskrbna, udobna in varna. Uporabna avto oprema za večji nadzor nad voziščem so asistenčni sistemi. Samodejno vzdržujejo ustrezno varnostno razdaljo, opozarjajo na vozila v mrtvem kotu, prepoznavajo prometne znake.

Ob vožnji na daljše razdalje je nadvse praktična dodatna avto oprema tempomat, ki vzdržuje nastavljeno hitrost. Ko je pot pred vozilom po zaviranju spet prosta, sistem samodejno pospeši do nastavljene hitrosti. Tempomat z asistentom za vožnjo sledi toku prometa s funkcijo ustavi in spelji. Vožnja v gostem prometu je tako precej manj stresna.

Vam parkiranje povzroča težave?

Parkirni senzorji vam omogočajo enostavno vzvratno in bočno parkiranje. Z zvočnimi signali opozarjajo na oddaljenost vozila od ovire in s tem preprečijo trke in poškodbe vozila. Senzorje lahko povežete tudi z LCD zaslonom in kamerami. Tako lahko še vizualno spremljate dogajanje pred avtomobilom in za njim.

Še ena zelo uporabnih izboljšav na vašem vozilu je ogrevalno-hladilna naprava Webasto. Konec je predčasnega vstajanja pozimi samo zato, da pravočasno zaženete svoj avto. Webasto poskrbi za taljenje ledu s stekel, prijetno ogreje notranjost in motor avtomobila na delovno temperaturo v nekaj minutah. Poleti pa vaše vozilo ohladi in prepreči pregrevanje. Za večje udobje si lahko omislite tudi gretje sedežev.

Avto storitev, ki vam prihrani pri stroških goriva, je predelava vozila na avtoplin. Avtoplin je dostopen po ugodni ceni na vseh bencinskih servisih. Začetni vložek je morda nekoliko višji, vendar se vam investicija kmalu povrne, saj je poraba goriva precej manjša. Okoljsko bolj osveščenim je ta avto oprema zagotovo všečna.

Kje je originalna avto oprema najugodnejša? Kje dobiti cenovno ugodno avtovleko in druge moške storitve za vašega jeklenega konjička? Kateremu avtomehaniku, avtoličarju, avtokleparju ali vulkanizerju zaupati svoj avto? Mi vemo. Stopite v stik na omisli.si/avto-storitve-oprema.

Temnenje stekel

Temnenje stekel že dolgo ni več le modna muha, ki poskrbi za bolj privlačen videz vašega avtomobila, modern izgled vašega poslovnega prostora ali vaše hiše. Njegova funkcija ni le, da ščiti pred radovednimi pogledi v notranjost, ampak pred vdorom sončne svetlobe in UV žarkov od zunaj. Hkrati pa ostaja vidljivost iz notranjosti v okolje nemotena.

Ena večjih prednosti, ki jih prinaša temnenje stekel na vozilih, je optimizacija voznih pogojev. Namestitev folije na stekla preprečuje pregrevanje notranjosti vozila, saj je dober toplotni izolator. Izraba klimatske naprave je tako še učinkovitejša. Med vožnjo boste precej manj utrujeni. Temnenje stekel izboljša vidljivost ter preprečuje nenadno zaslepljenost zaradi močne sončne svetlobe in intenzivnega bleščanja, ki močno vpliva na utrujenost voznika.

Temnenje stekel sodi med moške storitve, ki zagotavljajo večjo varnost in zasebnost. Zaradi folije so stekla vašega avtomobila bolj odporna na udarce in praske. V primeru razbitja stekla zaradi prometne nesreče, je verjetnost poškodb udeležencev zaradi delcev zdrobljenega stekla precej manjša.

Morda si boste prav zaradi zatemnjenih stekel prihranili vlom v vaše vozilo. Včasih namreč v naglici pustimo dragocene predmete na vidnem mestu. Hitro lahko postanejo magnet za nepridiprave, saj prilika od nekdaj dela tatu. Folije na steklih imajo lahko različno prepustnost. Večinoma zelo dobro onemogočajo direkten pogled v notranjost, kar omogoča varovanje vaše lastnine. Intima vas in vaših potnikov ter zasebnost vaših predmetov v vašem vozilu je torej ob zatemnjenih steklih vsekakor večja.

Temnenje stekel na objektih? Zakaj pa ne.

Pri stanovanjskih in poslovnih objektih temnenje stekel lahko pomeni tudi precejšen prihranek pri stroških hlajenja prostorov. Učinkovito zmanjšujejo odsev, vdor sončne toplote in UV žarkov. Notranjost prostorov se precej manj pregreva, predmeti v njem pa so zaščiten pred bledenjem in obrabo zaradi vpliva sončnih žarkov.

Na vaša stekla lahko namestite varnostne in protivlomne folije, ki dodatno poskrbijo za varnost vaših prostorov. Za zaščito in estetski učinek so primerne tudi dekorativne folije, peskane folije, zrcalne folije in antigrafitne folije. Morda pa bi želeli temnenje stekel uporabiti kot reklamni pano za vašo dejavnost? Mojstri za temnenje stekel vam izdelajo reklamne okenske folije z logotipom vašega podjetja, vaših izdelkov in storitev. Dnevno jih lahko tržite vsem na očeh kar na oknih vaših poslovnih prostorov.

Smo vas prepričali in bi tudi vi radi zatemnili vaša stekla? Na Omisli,si združujemo preverjene mojstre za temnenje stekel. Oddajte povpraševanje na omisli.si/temnenje-stekel.

Catering

Se vam bliža posebna priložnost, za katero si želite, da bi ostala v nepozabnem spominu tako vam, kot vašim gostom? Imate povabljenih veliko ljudi, a vam domače kapacitete ne omogočajo priprave velikih količin raznolike hrane? Si želite, da bi bil vaš dogodek izjemno kulinarično doživetje, hkrati pa bi se radi popolnoma posvetili svojim gostom?

Ne belite si glave s tem, kaj in kako boste postregli in če ste nakupili dovolj pijače in sestavin za pripravo izbranih jedi. Ne norite po kuhinji in ne izgubljajte živcev v zmešnjavi ponev in loncev. Prihranite si živčno voljno in raje brezskrbno uživajte v druženju s svojimi gosti. Za izbrane okuse hrane in pijače poskrbi catering pogostitev za prijatelje, družino ali poslovne partnerje.

Da tudi catering spada med moške storitve niti ni presenečenje.

Navsezadnje ne gre zanikati, da med velikimi svetovnimi kuharskmi mojstri in top chefi prevladujejo prav moški. Catering ponudnik s svojim profesionalnim osebjem celostno pristopi k izvedbi popolne pogostitve na vašem dogodku. Hrano in pijačo vam dostavijo in postrežejo na lokaciji svečanega dogodka.

Pogostitev za praznovanje poroke, upokojitve obletnice, rojstnega dneva, mature ali valete, birme ali krsta, piknika, teambuildinga ali poslovnega srečanja tako ne bo več problem. Uživajte v toplih in hladnih predjedeh, kanapejčkih, finger food prigrizkih, zelenjavnih, mesnih in ribjih glavnih jedeh. Celoten meni naj zaokroži kozarec izbranega vina in v spremstvu skrbno pripravljenih raznovrstnih modernih sladic in sadnih krožnikov.

Podjetje za catering storitve pri izbiri hrane in pijače vsekakor upošteva vaše želje in zahteve. Predlaga vam več menijev z raznoliko prehrano, ki kulinarično zadovolji še tako zahtevnega gosta, od veganov do zapriseženih mesojedcev. Izbirate lahko med preprostimi jedilniki ali kompleksnimi večhodnimi meniji.

Želim povabiti vse svoje najdražje… ampak…

Če ne veste, kje bi organizirali svoj dogodek, lahko catering ponudnik poskrbi za primeren prostor, stole in mize. Pogostitev se lahko izvede na prostem (na vrtu, v parku, ob vodi) ali v zaprtih prostorih (v dvorani, šotoru). Ponudnik dostavi tudi krožnike, kozarce in pribor. Na vašo željo priskrbi dekorativne dodatke, namizne prte in prevleke za stole ter jih barvno in stilsko uskladi z rdečo nitjo dogodka.

Pri najemu catering postrežbe se lahko popolnoma posvetite svojim gostom. Ni vam treba skrbeti, da bi šlo karkoli narobe, ker je za hrano in pijačo vrhunsko poskrbljeno. In kar je najbolj prijetno, po zaključku dogodka vam ni potrebno pospravljati in pomivati posode, ter nositi težkih stolov in miz. Te moške storitve opravi catering ponudnik.

Potrebujete catering pogostitev za prijatelje in družino?

Pridobite ugodne ponudbe na omisli.si/catering.

Čeprav bi marsikatera ženska odkimala z glavo, moramo priznati, da se moški prav dobro obrnejo tudi s pladnjem v roki. Morda ste opazili, da je v prestižnih restavracijah možno opaziti predvsem moško populacijo.

Čistilni servis

So vaše površine po prenovi stanovanja zapacane s trdovratnimi ostanki barve, malte, silikonskega kita ali lepila? Potrebujete generalno ali redno čiščenje stanovanjskih, poslovnih in pisarniških prostorov? Nimate časa za čiščenje, oziroma svoj prosti čas raje koristno preživite z družino in prijatelji? Obstaja rešitev za vse našteto. Pokličite čistilni servis!

Resnici na ljubo boste med čistilci, ki izvajajo čiščenje oken na nebotičnikih, platformah, zidarskih odrih, visokih zgradbah in lestvah težko našli ženske predstavnice. Na višini se večinoma izvajajo moške storitve čiščenja. Čiščenje oken poteka na prostem in v vsakem vremenu. Če imate vrtoglavico in slabo ravnotežje, takšno delo vsekakor ni primerno za vas. Raje najemite profesionalni čistilni servis.

Njihovo področje dela zajema tudi čiščenje industrijskih hal, trgovinskih centrov, gostinskih obratov, profesionalnih kuhinj, hotelov in turističnih namestitev. Sistematično in temeljito očistijo bolnišnice in zdravstvene domove, vzgojno-izobraževalne ustanove, pisarniške in poslovne prostore. Moške storitve čiščenja vključujejo tudi čiščenje notranjih in zunanjih športnih, kulturnih in prireditvenih objektov.

Čistilni servis vam pri rednem dnevnem čiščenju in vzdrževanju nudi sesanje in vlažno brisanje tal, brisanje prahu na prostih delovnih površinah in mizah ter praznjenje košev za smeti. Pobrišejo kljuke in prstne odtise s steklenih vitrin, vrat, omar in pohištva. Očistijo toaletne prostore in jih dezinficirajo. Pri tedenskem čiščenju vse našteto še bolj natančno očistijo, zbrišejo namizna svetila, telefonske aparate in računalnike ter odstranijo pajčevine.

Enkrat mesečno vam temeljito očistijo stole in fotelje, radiatorje, ograje, omare, pohištvo in napisne table. Umijejo koše za smeti, počistijo stensko keramiko in WC zračnike. Dogovorite pa se lahko tudi za razširjen obseg in dodatne moške storitve čiščenja, ki lahko potekajo tudi izven rednega delovnega termina. Globinsko vam očistijo tudi vaše oblazinjeno sedežno pohištvo, postelje, talne obloge, premažejo parket in očistijo okna.

Kaj pa, če potrebujem le enkratno čiščenje prostorov?

Naročite lahko tudi občasno ali enkratno generalno čiščenje prostorov, pri katerem vam počistijo vse od vrha do tal. S tal odstranijo stare premaze, tla temeljito očistijo in nanesejo nov premaz. Tekstilne talne in stenske obloge globinsko posesajo, odstranijo zasušene madeže, oblogo našamponirajo in osušijo. Očistijo stropne obloge, vrata, okenske okvirje in police, žaluzije, okenska stekla, ogledala in ostale steklene površine.

Moške storitve čiščenja lahko naročite sami ali pa to zahtevate od izvajalca po zaključku gradnje ali prenove objekta. Na novih objektih se zaradi malomarnosti izvajalcev pogosto pojavijo fizične poškodbe materialov in površin. Praske, udarnine, odrgnine in druge poškodbe se večinoma opazijo šele, ko so odstranjeni ostanki barv, lepil in drugih gradbenih mas.

Naročilo čistilnega servisa po gradbenih delih je zato zelo smiselno, sploh pri objektih na ključ. Delo poteka ročno ali strojno oziroma kombinirano. Čistilni servis izvede temeljito grobo in fino čiščenje vseh površin. Za preverjene ponudnike za čistilne storitve se obrnite na nas. Pridobite nezavezujoče ponudbe na omisli.si/cistilni-servis.

Osebni trener

Coaching ali osebno trenerstvo lahko štejemo med tiste moške storitve, ki se ga razveselijo predvsem ženske. Le kateri ni všeč do zadnjega mišičnega vlakna izklesano moško telo? Resnici na ljubo, tudi moški niso imuni na zunanji izgled. Večini so »radiatorčki« lepši kot »boljerji«. Popolno oblikovano telo je več kot odlična motivacija, da tudi sami nekaj naredimo zase.

Osebni trener v sodelovanju z nutricistom pripravi celovit program preobrazbe vašega telesa. Zastavljeni cilj boste vsekakor dosegli prej, če ob izvajanju sebi prilagojene vadbe uživate redno in zdravo prehrano. Posebej za vas sestavijo jedilnik, ki ustreza motivu oziroma učinku, ki ga želite doseči. Deležni boste nasvetov o pravilni prehrani in zdravem načinu življenja. Doseženi rezultat boste zagotovo obdržali, če spremenjeni življenjski slog in gibalna aktivnost postane vaša stalnica.

Prav opustitev gibanja in vrnitev k starim prehranjevalnim navadam je vzrok, da se odvečni kilogrami počasi spet začnejo kopičiti ali se celo, kot bumerang, popolnoma povrnejo. Osebni trener je vaš individualni motivator, ki vas spodbuja na poti do cilja ne obupate in da s trudom pridobljeni dosežek ohranite.

Kdo se odloča za osebnega trenerja?

Coaching je namenjen vsem, ki se zavedajo, kako pomemben je pravilen pristop k vadbi. Moške storitve osebnega trenerja ne koristijo namreč samo športniki in posamezniki, ki želijo oblikovati svoje telo povečati moč in vzdržljivost, pridobiti mišično maso, izgubiti maščevje in znižati telesno težo. Za osebno trenerstvo se odločajo tudi ljudje, ki se želijo rehabilitirati po poškodbah, okrepiti svoj trup, sprostiti zakrčene mišice in omiliti bolečine v hrbtenici in sklepih.

Z neustreznimi vajami, ki obremenjujejo napačne mišice, lahko svoje stanje celo poslabšate. Strokovno usposobljen coach intenzivnost in pogostost izvajanja vaj prilagodi vašemu zdravstvenemu stanju, telesni zmogljivosti in starosti. Predvsem pa poskrbi za ustrezen in varen vadbeni proces glede na vaše težave oziroma cilje vadbe. Osebni trener je primeren za prav vse starostne skupine, od malih otrok do ljudi v tretjem življenjskem obdobju. Zanj se odločajo tako ženske kot moški.

Osebni trener demonstrira pravilno izvajanje vaj. Strokovno vas nadzoruje pri vadbi in sproti opozarja na nepravilno izvedbo posameznih vaj. Spremlja vaš napredek z večkratnimi meritvami telesne teže in odstotka telesne maščobe. Ko vam pade motivacija, vas vzpodbuja, da vztrajate na začrtani poti. Želi vam spodbuditi željo in ugodje v gibanju in ga spremeniti v navado, ki se odraža v zadovoljstvu in večji samozavesti.

Ne iščite izgovorov, da za vadbo nimate časa ali primernega prostora.

Coaching se po dogovoru lahko opravlja na prostem, v vaši pisarni, na domu ali pa v vadbenem centru, fitnesu, športni ali drugi dvorani. Si tudi vi želite zdravega in aktivnega načina življenja?   Če želite popolnoma spremeniti svoje telo, so moške storitve osebnega trenerstva kot nalašč za vas. Pošljite povpraševanje na omisli.si/trenerja in povezali vas bomo z izkušenimi osebnimi trenerji.

 Tudi moških gre svetovanje na različnih področjih življenja prav dobro od rok. Pa naj si bo to osebno trenerstvo, življenjski coaching, karierno svetovanje in druga področja.
Tudi moških gre svetovanje na različnih področjih življenja prav dobro od rok. Pa naj si bo to osebno trenerstvo, življenjski coaching, karierno svetovanje in druga področja.

Psihoterapija

Se soočate z motnjami spanja, paničnimi napadi ali anksioznostjo? Ste zaradi stresa na vašem delovnem mestu razdražljivi, depresivni, izgoreli? Imate težave v partnerskem razmerju, družinskih in socialnih odnosih? Vas težijo odvisnosti, motnje hranjenja, občutki krivde, sramu, strahu, ljubosumja, jeze, manjvrednosti, osamljenosti? Ste izgubili najbližjega in se ne morete pomiriti z izgubo? Se želite otresti odvisnosti ali fobij in izboljšati kakovost svojega življenja, pa ne veste kako?

Ne pometajte svojih težav pod preprogo, ker ne bodo izginile same po sebi. Ukrepajte, dokler je čas. Med moške storitve, ki so vam v veliko pomoč pri duševnih stiskah, se prišteva tudi psihoterapija. Psihoterapevt vam je na voljo za diskretna osebna srečanja. Psihoterapija lahko poteka tudi preko videoklica. S pomočjo psihoterapevta boste osebnostno rasli, razvili svoje potenciale in izboljšali kvaliteto svojega življenja.

Za zanesljiv napredek je zelo pomembno, da pacient in psihoterapevt vzpostavita popolno medsebojno zaupanje brez obsojanja. Stranka se mora počutiti povsem varno, da lahko razkrije svoje lastne občutke in misli. Psihoterapevt pa mora do nje uporabiti osredotočen pristop brez obsojanja.

Najtežje je uvideti in sprejeti.

Vsak človek ima sposobnost razumevanja, izboljšanja in načrtovanja boljše prihodnosti. Le soočiti se mora s svojimi strahovi in biti pripravljen na spremembe. Psihoterapija vam pomaga odkriti, od kod izvirajo občutki, ki vam krojijo življenje in vas dušijo. Pri psihoterapevtu lahko sprostite čustva, o katerih se nikoli z nikomer niste mogli odkrito pogovoriti.

Ljudje se v večini bojimo soočenja z našo temno platjo. Raje se temu izognemo, težave dušimo v sebi in jih potlačimo še globje vase. A ti, spregledani deli nas, za katere nihče ne poskrbi, trmasto silijo na površje. Odražajo se v destruktivni obliki in samosabotaži. Psihoterapevt vam pomaga, da ti nezavedni deli pridejo na plano, da jih uvidite in sprejmete. Le tako se razbremenite privzgojenih vzorcev in osvobodite vsega, kar vas tišči in ovira v napredku.

Naučili se boste zaupati sebi, vzpostaviti prijazen in ljubezniv odnos do sebe. Psihoterapevt vas priuči prisluhniti sebi in spoznati svojo vrednost ter svobodno in iskreno izražati svoja čustva. Znali boste sebe postaviti na prvo mesto, jasno postaviti svoje meje in reči NE brez slabe vesti in občutka krivde. Končno boste mimogrede in brez večjih psihičnih obremenitev opravili z mnenji drugih, ki so vas običajno zadela v živo.

Potrebujete pomoč psihoterapevta?

Naj vam pomagamo premagati vašo psihično stisko. Stopite korak naprej k boljšim odnosom so sebe in do drugih, večji samozavesti, k miru v sebi in zadovoljstvu. Naredite nekaj zase. Za moške storitve psihoterapije in konkretno spremembo v vašem življenju se obrnite na nas na omisli.si/psihoterapijo.

Komentarji