Slab zadah je lahko simptom težav v želodcu ali jetrih. Specialist pojasnjuje tudi, kako pozdraviti slab zadah ali tako imenovano halitozo.

Halitoza ali slab zadah kaže, da se nekaj dogaja v ustih, zato je, če trpite za tem stanjem, kljub umivanju zob pomembno, da veste, kaj so njeni vzroki. Poleg tega se seveda priporoča obisk zobozdravnika.

Vzroki za halitozo

  • Vdolbine med zobmi
  • Parodontitis
  • Zobni kamen in bakterije na jeziku: Večina primerov slabega zadaha izvira iz jezika.

Medtem ko sta slaba ustna higiena in parodontitis najpogostejši vzrok slabega zadaha, je lahko zadah tudi simptom želodčnih, jetrnih, dihalnih ali celo sinusnih težav. Če imate neprijeten vonj v ustih zato obiščite zobozdravnika.

Ob napredku tehnologije lahko s halimetrom izmerimo raven slabega zadaha in ugotovimo, ali bolnik trpi zaradi zadaha, in posledično zagotovimo najučinkovitejše zdravljenje.

Kako ozdraviti halitozo

Zobozdravnik Jorge Jaime je v “Sanamente” pojasnil, da je v dveh ali treh obiskih pri zobozdravniku mogoče odpraviti slab zadah. Zdravljenje je sestavljeno iz okrepljenega čiščenja ust, zobne nitke in medicinskih izpiranj, ki so učinkovitejša od komercialnih.

Komentarji