Ne glede na to, ali ste začetnik ali pa imate več kot eno tetovažo, je vedno pomembno upoštevati nekatere previdnostne ukrepe, da se izognete neželnim težavam, ki bi lahko vplivale na zdravje vaše kože ob novi tetovaži.

Iz tega razloga je profesionalec tetoviranja Piero Reategui delil vrsto koristnih in pomembnih dejstev o tem, kaj morate vedeti, preden si naredite tetovažo:

1. Izberite in spoznajte svojega tetovatorja
Preverite njegov način dela, ki vam bo predstavil slog njegovega dela. “Slike vaših tetovaž pred in po ozdravitvi so pomembne, saj lahko pride do razlike v zaključku,” svetuje Piero.

2. Ne zaupajte toliko internetu, ampak raje svojemu tetovatorju:
Pozanimajte se pri vašem tetovatorju in o stilih, ki jih imajo. Tako boste našli dizajn, ki najbolj ustreza vašemu okusu in vaš umetnik za tetoviranje bo lahko za vas naredil izvirno in edinstveno tetovažo.

3. Raziščite, kje si boste naredili tetovažo
Nujno je, da imate izbrani tatoo studio zdravstvena spričevala, ki jih zagotovi ustrezen specialist. Poleg tega mora tetovator imeti posodobljeno zdravstveno izkaznico.

4. Mojster tetovaže mora varovati zdravje svoje stranke:
Mojster tetovaže mora imeti ustrezno urejeno delovno okolje in seveda vzdrževati higieno. “Pokazati vam morajo, da je njihovo orodje novo, razkuženo in da nosijo rokavice skozi cel postopek,” pojasnjuje Piero.

 

Komentarji