Podočnjaki so normalna kozmetična pomankljivost, pri kateri se vam pod očmi naredijo temni kolobarji. Sicer res ne zgledajo najbolj stilsko, a so ponavadi neškodljivi in posledica starosti, alergij ali preprosto pomankanja spanja. Če se jih želite znebiti, pa obstaja kar nekaj preprostih načinov, tako kratkotrajnih kot dolgotrajnih.

Pijte veliko vode. Podočnjaki se večkrat pojavijo zaradi pomanjkanja vode in prevelike koncentracije soli. Z njimi se boste lahko zbudili, če boste jedli preveč slano večerjo, ali če boste prejšnji večer zaspali v solzah. Ne glede na to, kaj točno je razlog, sol je tista, ki pobere vlago iz obraza in povzroči temne kolobarje. 

Na oči položite nekaj hladnega. Zagotovo ste že videli ali slišali, da je na oči pametno položiti kumare, a niso te tiste, ki preprečijo kolobarje, ampak njihova temperatura. Kumare so drugače ravno pravšnje oblike, velikosti in teksture, zato jo vzemite iz hladilnika, narežite in jih položite na oči.

 Uporabite korektor. Kratkotrajna rešitev je da uporabite korektor, ki bo prekril temne lise. Prava ličila so zagotovo najhitrejša in najbolj efektivna rešitev, poskrbela pa bodo, da boste cel dan videti, kar se da sveže.

Uporabite čajne vrečke. Tanin, ki ga najdemo v čaju, vam bo pomagal, da bodo podočnjaki hitreje izginili.

VIR: HowTo

Komentarji