Do uradne predstavitve igralne konzole PS5 bi lahko prišlo v začetku prihodnjega leta. Prišlo je do uhajanja informacij. E-poštno sporočilo, ki je bilo objavljeno na spletnih straneh NeoGraf in 4Chan, govori o tem, da je Playstation Meeting 2020 predviden za februar.

V e-poštnem sporočilu je zapisano, da bo na dogodku Sony celotnemu svetu predstavil prihodnost Playstation-a. To naj bi se zgodilo 12. februarja 2020. Na dogodek »nove generacije« so povabljeni Ubisoft, Activison in EA. Čeprav je e-poštni naslov nepreverjen in dogodek še ni potrjen, se zdi čas za predstavitev nove igralne konzole smiseln. Vemo namreč že, da bo Microsoft v prazničnem obdobju 2020 izdal Xbox naslednje generacije, PlayStation pa je igralne konzole na trg lansiral ob približno istem času, da je drugim konzolam lahko konkuriral.

 

Odmeven dogodek, ki bi v začetku leta 2020 podrobno opisal specifikacije novega PS5, bi potencialnim kupcem dal dovolj časa, da premislijo ali prihranijo dovolj denarja ter se odločijo, katero igralno konzolo nove generacije želijo uporabljati. Čeprav PS5 še nismo videli, je Mark Cerny, ki je delal na PS4 kot vodilni glavni arhitekt, aprila v ekskluzivnem intervjuju za Wired potrdil kar nekaj specifikacij za strojno opremo nove konzole, vključno s sledenjem žarkov za boljše zvočne in svetlobne učinke ter notranji pomnilnik SSD, ki drastično zmanjša čas »nalaganja«.

Sony je na Japonskem gostil srečanje, na katerem je bilo predstavljeno delovanje iger na nekaterih njihovih igralnih konzolah. Prikazan je bil Marvelov Spider-Man. Na konzoli PS4-Pro je bila igra naložena v osmih sekundah, na strojni opremi, ki je primerljiva z PS5 pa le v eni sekundi. Iz drugih e-poštnih sporočil je bilo tudi razvidno, da bi naj novembra potekal dogodek State of Play, na katerem bo predstavljenih več informacij o dolgo pričakovanih igrah kot so Death Standing, Jedi: Fallen Order, Last of us (2. del) in drugih. Kljub temu da so informacije ušle in se zdijo zelo verjetne, jih je potrebno kritično presojati. Vseeno lahko uradne informacije o PS5 s strani Sony-ja pričakujemo zelo kmalu.

J. R.

Vir: https://www.unilad.co.uk/gaming/official-ps5-reveal-event-coming-in-february-new-leak-claims/

Komentarji