Začeli ste telovaditi in se bolj zdravo prehranjevati, vendar kilogrami ostajajo? Poglejte si možne razloge.

Ne skrbite, veliko ljudi se srečuje s podobnimi problemi. Ponavadi so rešitve preproste, potrebne so le manjše prilagoditve v vašem načinu hujšanja.

Prehitro pričakujete preveč

Včasih začnemo s hujšanjem in pričakujemo, da bodo rezultati vidni že po prvem tednu, vendar temu ni vedno tako. Včasih telo potrebuje tudi en mesec, da se navadi na drugačno prehrano in telovadbo. Pustite telesu da zadiha in si vzame svoj čas. Svoj napredek s tehtanjem na isti tehtnici preverite enkrat tedensko, saj boste tako dobili najbolj realne rezultate. Če po enem mesecu še ni sprememb, je lahko za vaš neuspeh pri izgubi kilogramov kriv kakšen drug dejavnik.

Dieta oziroma plan, ki mu sledite vam ne ustreza

Noben človek ni enak, zato tudi vsaka dieta oziroma vsaka telovadba ni za vsakogar. Predlagamo vam, da preizkusite več različnih stvari in ugotovite kaj vam najbolj ustreza.

Jeste prevelike porcije ali napačno hrano

Res je, da ste začeli telovaditi in jesti bolj zdravo, vendar problem lahko tiči v tem, da še vseeno zaužijete preveč kalorij. Ali pa jeste pravilno količino hrane, vendar ne zaužijete dovolj beljakovin in vitaminov, potrebnih za delovanje organizma. Poskusite pisati dnevnik, kaj pojeste in koliko. Če je možno, zraven še dopišite kalorije. Na internetu lahko pogledate, koliko kalorij je priporočeno za vas, vendar ne pozabite, da če telovadite, morate pojesti nekoliko več.

Potrebujete več spanja

Spanje je osnovna potreba, ki mora biti zadovoljena. Pomanjkanje spanja, lahko negativno vpliva tudi na izgubo kilogramov. Ko spite se vaše telo regenerira, če tega ni dovolj, tudi vaše telo ne bo pripravljeno za aktivnosti.

Ne pijete dovolj vode

Voda je pomemben dejavnik pri izgubi kilogramov, med vadbo je pomembno da zaužijete veliko vode, saj v vaše telo tako dobite več kisika. Vaše mišice bodo lahko delovale bolj učinkovito, če boste spili dovolj vode, tudi vaš metabolizem bo boljši.

 

 

Povzeto po: Men’s Health

L. Z.

Komentarji