Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se zgodaj zjutraj zbudili od nikoder, morda ste morali iti na stranišče in ste pogledali na uro, ta pa je kazala 3 zjutraj? Če ste se prepoznali v tem si pozorno preberite ta članek.

Različni strokovnjaki za paranormalne pojave zanikajo, da gre za zgolj naključje, na kar opozarja tudi španski časopis El Mundo. Celo veliko ljudi trdi, da je doživelo paralizo spanja v času, ki so ga poimenovali “ura mrtvih”.

To je motnja, ki povzroči nezmožnost gibanja in govora – medtem ko so tisti, ki trpijo zaradi nje, kognitivno budni -, ki traja med 20 sekundami in dvema minutama ter sproži ogromen občutek tesnobe in frustracije.

Čeprav ni znanstvenih dokazov, ki bi to paralizo povezovali s “časom smrti”, obstajajo različne študije, ki kažejo, da se to zgodi med 3. in 5. uro zjutraj. Takrat bi naj bilo človeško telo bolj občutljivo na tuje patogene.

Razlogi, da se zbudite ob treh zjutraj

Zakaj ob 3:00 zjutraj in ob drugi uri?

Portal Vix omenja, da ima naše telo različne reakcije. Po 2 ali 3 popolnih ciklih (okoli 3:00 zjutraj) začnejo naši možgani izločati več prolaktina, hormona, ki spodbuja sprostitev. Kadar pa smo zelo zaskrbljeni ali pod stresom, naše telo proizvaja ta hormon v manjši količini in postaja veliko težje globoko in neprekinjeno spati.

3:33, “Hudičeva ura”

Ena izmed tez omenja tudi neposredno satansko teorijo in navaja dejstvo, da so bile tri številke starejše polovice 666, kar je število hudiča. Resnica je, da ponoči, ko odsotnost svetlobe okrepi preostanek naših čutil, obstajajo najboljši pogoji za razvoj kakršne koli vrste strahu.

Vir: AmericaTV

Komentarji