V vročih poletnih dneh še posebej pride prav ohladitev na senčni terasi ali v notranjih prostorih, ohlajenih s klimatsko napravo. Problem nastane, ko si zaželimo hladne pijače. Koga boste poslali do hladilnika? Boste kar svojega psa naučili, da vam prinese pivo? To zahteva veliko truda, časa in vztrajnosti. Alternativno rešitev vam ponuja novi Heinekenov B. O. T.

B. O. T. je majhno samovozeče vozilo, ki v manjšem hladilniku prenaša pivo in vam ga dostavi, ko si ga zaželite. Avtonomija je prodrla tudi na področje gostinstva. B. O. T. (angl. »Beer Outdoor Transporter«) ima šest koles, med njimi je sprednji par pogonski in večji od zadnjih dveh. Na sprednji strani robota so nameščeni senzorji in nagibni zaslon, kar pravzaprav močno spominja na animiranega robota WALL-E.

Heineken B. O. T. je zasnovan tako, da lahko vanj vstavite do 12 pločevink piva. Samovozeči robot vas s pomočjo senzorjev spremlja. Kako to počne, ni jasno, vendar ugibamo, da poleg tega uporablja signal Bluetooth ali WiFi in s tem dobro sledi osebi, medtem ko njegovi senzorji poskrbijo, da se izogiba oviram. Tako je to avtonomna naprava, ki je veliko bolj zabavna kot sesalnik Roomba.

Da bi ta ideja izpadla še boljše, je Heiniken B. O. T.-u dodal govor. Ima »očarljivo osebnost umetne inteligence«. Nizozemski proizvajalec piva je objavil video, v katerem robot sprašuje: »Pozdravljeni, ste žejni?« Zaenkrat robota še ni mogoče kupiti, Heineken pa bo v začetku julija en tak robot podaril. Čeprav robot (še) ni v prodaji, se lahko strinjamo, da je za velike ljubitelje piva ta robot boljši spremljevalec kot robotski psi.

 

Povzeto po MotorTrend

Komentarji