Dnevi se daljšajo, noči krajšajo, pomlad pa že nestrpno trka na vrata. Pomladna oblačila so na modnih brveh predstavili tudi oblikovalci, ki so predstavili nove, ali vrnitev starih, trendov moške mode. Havajske srajce se vračajo, obleke se iz črnine in sivine podajajo v žive barvne kombinacije, žamet in saten pa nista več primerna le za ženska oblačila. In zakaj ne bi popestrili videza in letos oblekli pajaca? Spodaj deset trendov, ki bodo zaznamovali letošnjo pomlad in popestrili vašo omaro.
 

Obleka


 
Obleke, ki jih sestavljata suknjič in hlače, se že nekaj sezon vračajo na modne piste, letos pa so jih oblikovalci Tom Ford, Kenzo in Martine Rose pripravili v živih barvah. Svojo lahko nosite za v pisarno, v prostem času pa jo kombinirajte z navadno belo majico in supergami.
 

Bogati materiali

Vir: nowfashion.com

Kdo pravi da so žamet, organza ali saten materiali, ki jih lahko nosijo le ženske? Oblikovalci so za letošnjo pomlad moškim pripravili bolj ženstvene materiale, kot je npr. večerni plašč oblikovalca Alexandra McQueena.
 

Havajski vzorci


 
Če še niste opazili vrnitve havajskih vzorcev, ki so najbolj priljubljeni na poletnih in lahkotnih srajcah, ste zagotovo živeli pod kakšno skalo. Opaženi so bili na ulicah, oblikovalci pa so jih predstavili tudi kot kos, ki ga je zagotovo vredno imeti v svoji omari za letošnje poletje.

Tanek pas

Vir: zara.com

Čas je, da namesto težkega, širokega pasu, kupite tanjši pas. Trendi pri moških hlačah gredo v vedno višji pas, ki spominja na tisti ozki preščipnjeni pas pri ženskah. Če so hlače z visokim pasom nekaj, kar želite v svoji omari, obvezno zraven dodajte ozek pas.
 

Pajac

Vir: vogue.com

Precej sporen moški pajac je kos, ki si ga morate privoščiti to poletje. Mogoče gre sicer za nenavadno izbiro, a zagotovo moško postavo poudari in je izredno praktičen.
 

Očetovska oblačila


 
Preprosti puloverji in blazerji so to sezono vedno bolj moderni, še bolj pa so postali po modni reviji Balenciaga, ki je navdih črpala po ležernem stilu mladih očetov, ki se z otroki igrajo v parku, ali jih čakajo pred šolo.
 

Športna oblačila


 
Glede na to, da se pomlad približuje in komaj čakamo, da bomo vedno več časa preživeli na prostem, so športna oblačila kot nalašč za to. Obenem pa se končno lahko spravite na dolg sprehod ali lahen tek, ki ste ga čakali celo zimo.
 

Kratke hlače


 
Kratke hlače so nazaj, a ne tiste široke z veliko žepi. Bolj kot so kratke, bolj so moderne. Letos se tako odločite za tiste kratke kratke, ki jih lahko najdete pri Adidasu, Dior Homme pa je hlačni del obleke zamenjal kar s kratkimi hlačami
 

Logotipi


 
Trendi za pomlad narekujejo, da se logotipi in slogani z majic selijo na celoten stil in dodatke.
 

Široke hlače

Vir: pinterest.com

Oprijete, ozke hlače najverjetneje nikoli ne bodo šle iz mode, a to pomlad raje izberite bolj široke. Naj bodo z visokim ali nizkim pasom, pošite ali pokrpane, takšne so zagotovo v trendu, z njimi pa seveda tudi vi.
 
 
K. R.
 

Povzeto po vogue.com

Komentarji