Poletje je tu in z njim tudi vročina, ki nas naredi bolj dehidrirane. Velika vročina povzroči večje potenje in izgubo telesne tekočine, zato je nujno da ob vročih poletnih dneh poskrbimo za ustrezno hidracijo. Poleg velike količine vode telo potrebuje vitamine, ki jih lahko zagotovite s spodnjimi osvežilnimi pijačami.

Pinjenec

Ta pijača vsebuje jogurt in vodo, pogosto pa je dodana s sladkorjem ali soljo. Ne samo da pinjenec poskrbi za hidracijo ampak tudi preskrbi telo z elektroliti in probiotiki.

Lassi

Narejena iz jogurta in največkrat dodana s svežim sadjem, začimbami in soljo. Ta pijača je bogata s probiotiki, ki lahko preprečijo trebušne težave v hudi vročini.

Limonada

Sveža limonada je bogata z vitaminom C, z dodanim sladkorjem in soljo pa lahko zagotovi tudi ravnovesje elektrolitov.

Sok lubenice

Lubenica je poletni sadež z veliko vitamina A, C, E in B in različnimi drugimi koristnimi snovmi. Sok lubenice je ena izmed najboljših osvežilnih poletnih pijač.

Ječmenova voda

Ječmenova kaša kuhana v vodi sprosti zelo osvežujoč sok. Ohlajen lahko služi kot odlična poletna osvežilna pijača.

Kokosova voda

Kokosova voda je bogata z vitaminom C in mineralim kot sta kalij in natrij. Za to pijačo ne potrebujete drugih dodatkov.

Sok iz kumar

Green juice

Kumare so bogate z minerali in vitaminom K. Stiskanje kumar, dodajanje vode, soli in malo limoninega soka je lahko odlična poletna pijača

Komentarji