Včasih si zaradi hitrega tempa življenja pozabimo vzeti čas zase in za svojo boljšo polovico. Trenutki prostega časa, ki nam še ostanejo, pa so nemalokrat slabo izkoriščeni zaradi osebne rutine, lenobe ali pa enostavno pomankanja izvirnosti. Monotono preživljanje prostega časa s svojo ljubljeno osebo lahko vodi v slabši odnos in nezainteresiranost do vas, zato smo pripravili 5 idej za kvalitetno preživljanje skupnega prostega časa.

SKUPNO KUHANJE
Namesto klasičnega zmenka v eni od restavracij, si večerjo pripravita skupaj v udobju lastnega doma. Bodita ustvarjalna, naj vama bo kuhanje izziv. Za kanček dodatne zabave si organizirajta mini kuharsko tekmovanje in se med sabo pomerita v svojih kuharskih sposobnostih. Pravi mali kuharski dvoboj vaju bo nasmejal, povezal, na koncu pa še nasitil. Saj veste, ljubezen gre skozi želodec.

MODNO STILIRANJE
Sta oba modna navdušenca? Tudi, če odgovor ni pritrdilen, je oblikovanje modnih kombinacij drug za drugega vedno zabavna aktivnost. Zastavita si maksimalno vsoto, ki jo lahko zapravita za celoten »styling« od glave do pet. Proračun je lahko čim nižji, kar bo predstavljalo še dodaten izziv, hkrati pa si omejita čas nakupovanja. Z nakupovanjem oblačil drug drugemu se bosta zabavala, še posebej ob razkritju in pomerjanju kupljenih oblačil, ob tem pa še bolje spoznala modni okus partnerja.

SKUPNA TELOVADBA
Kaj je lepšega kot dobro počutje, izoblikovana postava, zdravje in preživljanje časa s svojo boljšo polovico? Vse to lahko združita v skupen izlet v naravo ali pa se skupaj lotita ekstremnejših načinov vadbe in skupaj nadgradita svojo kondicijo. Skupen tek je vedno dobra ideja, saj lahko z medsebojnim spodbujanjem dosežeta še boljše rezultate. Če vama tek ni pri srcu, se lahko lotita katerihkoli drugih športnih aktivnosti, ki vaju veselijo, na primer kolesarjenje, hitra hoja, fitnes na prostem ali planinarjenje. Raziskave so pokazale, da se pari, ki se skupaj ukvarjajo s športnimi aktivnostmi, veliko bolje razumejo, zato ni razloga, da tega ne poskusita še vidva.

PONOVITA PRVI ZMENEK
Eden pomembnejših trenutkov vsakega para je vedno prvi zmenek, zato se ponovitve le-tega ne brani noben, še posebej ne ženske, ki pogosto rade obujajo spomine na prve dni zveze. Peljite jo na točno tisto mesto, kjer je prišlo do vajine kemije in kjer se je vse začelo. Enaka lokacija, enaka hrana, glasba, vse to so malenkosti, ki vama bodo pričarali nazaj čudovite spomine prvi zmenek. To lahko obujata vsako leto in tako iz tega naredita čisto vajino osebno tradicijo letnega obujanja prvega zmenka, pa naj bo to večerja, sprehod čez mesto ali pa le ogled določenega filma.

IZLET V NEZNANO
Zakaj ostajati doma, ko pa svet ponuja toliko različnih mest in krajev, ki jih še nista obiskala. Ta ni nujno, da so preveč oddaljena, saj tudi v Sloveniji ne manjka čudovitih lokacij za »vikend pobeg« v kraje, kjer še nista bila. Za še večje vznemirjenje lahko svoji ljubljeni osebi pripravite nepričakovan izlet v neznano. Namesto agencijsko organiziranih izletov se poslužite lastnega prevoza in se tako s svojo boljšo polovico zapeljite v mesto ali kraj, ki si ga je že dolgo želela obiskati. Tako bosta skupaj širila obzorja znotraj ali zunaj meja Slovenije, hkrati pa aktivno in kvalitetno preživela skupen prosti čas.

K. G.

Komentarji