Različne študije so pokazale, da imajo orgazmi številne fizične in psihološke koristi za zdravje ljudi.

Verjemite ali ne, en orgazem na dan je lahko enako ali bolj koristen kot mučenje z napornim gibanjem ali zelo strogo prehrano. Sami ali v spremstvu, doseganje vrhunca vam bo prineslo koristi.

Portal Huffington Post je sestavil seznam sedmih razlogov, zakaj bi si morali vzeti čas za orgazem:

1. Pomagal vam bo pri delu

V skladu z novo študijo lahko en orgazem na dan povzroči, da svoje delo opravljate bolje, kar bi vam lahko dalo več možnosti za napredovanje.

Tako moški kot ženske so bolj produktivni s polnim spolnim življenjem in so bolj predani, če so prejšnji večer imeli spolni odnos. Profesor Leavitt z univerze Oregon State (ZDA) pojasnjuje: “Ljudje so šale, ki izražajo srečo v obrazu, vendar je resnična in na to moramo biti pozorni.”

2. Manj stresa

Orgazmi zagotavljajo velik naravni stres in lajšanje bolečin pri ljudeh. Hormon oksitocin, ki se sprosti, ko dosežete orgazem, daje občutek topline in umirjenosti ter optimizem, samozavest in zaupanje, kar v našem vsakdanjem življenju nikoli ne škodi.

3. Dobro je za srce

“Vse, kar spodbuja delovanje srca, je dobro,” pravi britanska zdravstvena služba (NHS). To vključuje tudi orgazme. Uradna spletna stran NHS še pravi: “Spolno vzburjenje pospeši srčni utrip in število utripov na minuto doseže najvišjo vrednost med orgazmom.”

4. Boljši spanec

Ugotovljeno je bilo, da so orgazmi dobra pomoč pri spanju. V knjigi The Orgasm Answer Guide Barry Komisaruk in Beverly Whipple navajata študijo, ki je pokazala, da 32% žensk trdi, da jim masturbacija pomaga spati.

5. Krepi imunski sistem

Po podatkih NZS je študija, opravljena v Pensilvaniji, pokazala, da so imeli študentje, ki so imeli spolne odnose enkrat ali dvakrat na teden, v telesu višjo raven imunoglobina A, snovi, ki se bori proti boleznim. Delež te snovi je bil pri ljudeh, ki so imeli spolne odnose enkrat ali dvakrat na teden, 30% večji kot pri tistih, ki niso imeli spolnih odnosov.

6. Zmanjšanje tveganja za nastanek raka prostate

Druga študija je pokazala, da bi moški v nekaterih primerih lahko z dnevnim orgazmom zmanjšali tveganje za nastanek raka prostate. Raziskava, ki so jo izvedli na medicinski šoli Harvard ter bolnišnicah Brigham in Women, je pokazala, da so tisti, ki so ejakulirali 21 -krat na mesec, zmanjšali tveganje za 22%.

7. Zabavno je

Poleg vsega naštetega, si lahko vsak dan privoščite dodatni užitek.

Komentarji