Filmski uspešnici ˝Friends with Benefits˝ ali Prijatelja samo za seks in ˝No Strings Attached˝ ali Gola zabava,  sta svet premamili z idejo, da bi v prijateljski zvezi lahko šlo samo za seks, čustva pa bi bila popolnoma izključena. V obeh filmih je konec seveda srečen, prijatelja pa se čustveno navežeta in končata skupaj kot par. Prav zaradi tega pa se marsikdo lahko sprašuje, ali v resničnem življenju to lahko obstaja in kako do tega priti. Najbolj pomemben odgovor, ki ga imamo za vas je, da se prijateljska zveza za seks pojavlja tudi v resničnem življenju. Povemo vam lahko, da je razširjena celo bolj kot bi si lahko mislili.

Vsi vemo, da je prijatelj oseba na katero se zanesemo, nam pomaga pri reševanju težav in nam je vedno na voljo za pogovor. Je oseba s katero preživimo veliko svojega časa in s katero se zabavamo. Vse to vemo, nihče pa se ne vpraša, ali sta lahko prijatelja tudi fizično intimna, hkrati pa ostaneta samo prijatelja. Fizična intimnost lahko prijateljstvo pokvari ali celo uniči, razen, če se oba strinjata, da kljub seksu, ostaneta prijatelja.

Po raziskavi specialistke za intimno povezane zveze doktorice  Jess O`Reilly lahko povemo, da je najbolje pustiti prijateljstvo takšno kot je in za svoje potrebe poiskati nekoga, ki ima iste želje kot vi, do njega pa niste z nobenega vidika navezani. S tem imate dvojno zmago, obdržite prijatelja in vaše potrebe so več kot zadovoljene. O`Reilly je zapisala, da lahko seks med prijateljema deluje samo tako, če imata oba iste želje in se popolnoma zavedata morebitnih posledic. Ne zagotavlja pa vam, da se vedno konča dobro. Veliko stvari lahko gre narobe in prehitro se eden od vaju čustveno naveže, ali pa vajina prijateljska zveza zaradi nestrinjanja začne preprosto propadati.

Za začetek je dobro začeti s pogovorom in s tem, da se z osebo dobro in odkrito pogovorite. Zavedajte se, da je ta zveza najtežja zveza, ki jo lahko obdržite takšno, kot je. Možnost o čustveni navezanosti je potrebno izključiti že na začetku in vnaprej graditi na pravilih, katerih se bosta morala tesno držati. Tukaj gre izključno samo za vajino zadovoljstvo, saj imajo vsi ljudje potrebe, katere morajo zadovoljiti. Če sta v tej igri prisotna prijatelja, ki sta pripravljena narediti vse, da bi vključila zraven še seks in hkrati ohranila takšno prijateljstvo, ki ga imata, potem se vsekakor lahko odločite za to. Ker pa vsak prijatelj, dobro pozna svojega prijatelja, morate tudi sami presoditi ali je prav ta prijatelj prava oseba s katero želite biti intimni.

Če imate prijateljico in vas je bilo strah postaviti to vprašanje, potem je zdaj pravi čas, da prav to storite. Največ kar lahko gre narobe je to, da vam reče NE, življenje pa bo šlo naprej in vse bo spet tako kot je bilo prej. Sami pa boste iskali naprej in prav zagotovo se vam bo enkrat nasmehnila sreča.

K. S.

Komentarji