Google je uradno prestavil svoj nov mobilni telefon z imenom Pixel 4 in platformo Stadia, ki bo namenjena igranju iger na različnih napravah.

Google se je pridružil Applu in Microsoftu na trgu igričarskih platform. Na svojem dogodku so predstavili platformo Stadia. Ta bo začela z delovanjem na 19. november, njena cena bo znašala 10 dolarjev (približno 9 evrov) na mesec. S to platformo na osnovi oblaka bodo uporabniki lahko igrali igre na osebnem računalniku ali pametnem telefonu, kadar koli bodo želeli. Sprva bo na voljo v ZDA, Kanadi in nekaterih evropskih državah, med njimi zaenkrat še ni Slovenije. Za 129,99 $ (približno 116 €) bodo lahko uporabniki dobili posebno različico platforme, ki vključuje Chromecast Ultra kontroler in dve trimesečni naročnini na Stadia Pro.

Poleg Stadie je Google na svojem dogodku predstavil Pixel 4 – pametni telefon s senzorjem, ki uporabnikom omogoča nadzor naprave s kretnjami. Pred predstavitvijo je bilo veliko govoric in ugibanj, kaj vse bo omogočal Pixel 4, zdaj pa je na vrsti Google, da nas prepriča, zakaj bi potrebovali njihov najnovejši pametni telefon. Nekatere izmed njegovih funkcij sta zaslon OLED in visoko tehnološka kamera s povečavo (zoom) super ločljivosti, ki omogoča zajemanje slik in videov v ekstremnih razmerah osvetlitve. Pixel 4 bo na voljo v treh barvah – črni, beli in v omejeni izdaji oranžni. Obstajali bosta dve velikosti – Pixel 4 bo stal od 799 dolarjev (720 €) naprej, Pixel 4 XL pa od 899 dolarjev (810 €) naprej. Prodaja v ZDA se bo začela 24. oktobra, prihod na evropski trg lahko pričakujemo nekoliko kasneje.

Pomembna novost internetnega giganta so zagotovo brezžične slušalke Google Pixel Buds. Google pravi, da so analizirali tisoče ušes, da bi ustvarili obliko, ki bo udobna za večino ljudi. Eno polnjenje bo zadostovalo za 5 ur poslušanja glasbe. Tudi slušalke bodo sprva na voljo le v ZDA, tja prihajajo v letu 2020, njihova cena bo znašala 179 dolarjev (161 €). Ena izmed novosti je pametni zvočnik Nest Mini. Ta bo imel boljši bas od predhodnika Google Home Mini. Svojo glasnost bo prilagajal okolici. Če bo pomivalni stroj deloval in vprašate Nest Mini, kakšno je vreme, se bo ta odzval glasneje. Ta zvočnik bo možno kupiti čez nekaj dni, njegova cena pa bo 49 dolarjev (45 €).

J. R.

Vir: InterestingEngineering

Komentarji